'Öğrencinin yanında olması gereken Bakanlık neden inşaat firmalarının yanında?'

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Meclis'te yaptığı konuşmada Bakan Yılmaz'a "Şişli Endüstri Meslek Lisesinin bahçesine rezidans yapmaktan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? " diye sordu.

Yayınlanma: 11.10.2017 - 17:06
Abone Ol google-news

<video:842590>

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, bahçesine rezidans yapılacağı için taşınan Şişli Endüstri Meslek Lisesinin durumunu Meclis'te gündeme getirdi. 

Genel kurulda söz alan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yanıtlaması üzerine sözlü olarak soru soran CHP'li Yedekci, "Okulun, öğrencinin yanında olması gereken Bakanlık neden bazı inşaat firmalarının yanında durmaktadır?" diye sordu.

CHP'li Yedekci'nin Meclis genel kurulundaki sözleri şöyle:

"İktidarın eğitim konusundaki başarısızlıkları PISA sonuçlarıyla da ortadadır. Eğitimde yapılan sürekli değişiklikler öğrencilerimizi deneme tahtası durumuna getirmiş, AK PARTİ seçmeni olan veliler de dâhil olmak üzere Türkiye'de hiçbir veli ve hiçbir öğrenci eğitim sisteminden memnun değildir. 2 milyona yakın öğrenci "açık lise" adı altında örgün eğitimden dışarıya atılmıştır. Sistem iflas etmiştir.

Bunun yanında, yeni aldığımız bir habere göre, iktidara yakın bir inşaat firması Şişli Endüstri Meslek Lisesinin bahçesine rezidans yapacak diye Şişli Endüstri Meslek Lisesi Kurtuluş İlköğretim Okuluna taşınmış, orada eğitim verilmesi istenmektedir. Okulun, öğrencinin yanında olması gereken Bakanlık neden bazı inşaat firmalarının yanında durmaktadır? Bu öğrencilerin tek suçu ekonomik gelirlerinin az olması mıdır? Şişli Endüstri Meslek Lisesinin bahçesine rezidans yapmaktan vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? O öğrencilerle ilgili bilime, fenne, teknolojiye dayalı bir çalışma yapacağınıza bahçelerini, okullarını ellerinden alarak ne yapmayı amaçlıyorsunuz?"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler