"Bu sınav yapılamaz"

Eğitim Hareketi, “Bu sınav yapılamaz” diyerek belirsiz yeni sınav sistemine karşı İstanbul’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Ankara’da ise Milli Eğitim Bakanlığı’na itiraz dilekçelerini verecek.

Yayınlanma: 15.11.2017 - 11:59
Abone Ol google-news

26 Ekim’de Ankara’da Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi ve demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla Ankara Adliyesi’ne giderek dinci ve gerici müfredatı hazırlayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Bilimsel ve Laik Eğitim Hareketi bu kez ise “Durun bu sınav yapılamaz” çağrısı ile 16 Kasım’da İstanbul’da ve Ankara’da sınav sistemindeki değişikliğe karşı itiraz dilekçelerini verecek. “60 sorudan oluşan 90 dakikalık merkezi bir sınavla sağlıklı bir ölçme ve değerlendirme yapılamaz. Aynı puana sahip onbinlerce öğrencinin olduğu yerde keyfilik devreye girer” diyen Eğitim Hareketi , tüm yurttaşları eğitimin gidişatına itiraz etmeye çağırıyor.

Ankara’da saat 11.00’da Milli Eğitim Bakanlığı önünde buluşacak olan Eğitim Hareketi gönüllüleri, İstanbul’da ise saat 14.00’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler