Ankara’da bir lise koridorunda “harem-selamlık” uygulama

Ankara’da bulunan Erkan-Volkan Yiğit İmam Hatip Lisesi’nde “harem-selamlık” uygulaması fiilen gerçekleşti. Yaşanan bu olaya ise aileler tepkili

Yayınlanma: 28.11.2017 - 11:51
Abone Ol google-news

Ankara Sincan’da bulunan Erkan-Volkan Yiğit İmam Hatip Lisesi, öğrencileri cinsiyetlerine göre katlara yerleştirip “Kız koridoru”, “erkek koridoru” sistemine geçti.

Okulda “kız koridoru” ve “erkek koridoru” ayrımı bulunurken, kız ve erkek öğrencilerin binanın farklı katlarında eğitim gördüğü belirtiliyor. Okul idaresi ise iddialara yanıt vermekten kaçınıyor. Konuyla ilgili olarak telefonla görüştüğümüz okul müdürü, “Bu sizi ne ilgilendiriyor?” diyerek tepki gösterdi. Müdür bu konuda cevap vermeyeceğini söyledi.

Evrensel'in haberine göre; Okul Özel Samanyolu Yusuf Tanık Kolejinin binası iken “FETÖ” ile ilişkili olduğu gerekçesiyle el konularak Erkan-Volkan Yiğit İmam Hatip Lisesine dönüştürülmüştü. Bina, imam hatip lisesine dönüştürülene kadar iki yıl boş kaldı. Okulda bu sene itibariyle imam hatip lisesi öğrencileri ile Kazım Karabekir İlkokulu’nun öğrencileri birlikte eğitim almaya başladı. Yaklaşık 200 imam hatip öğrencisinin bulunduğu okula, sabah imam hatip lisesi öğrencileri, öğleden sonra ise ilkokul öğrencileri geliyor. İmam hatipte yalnızca 9. ve 10. sınıfların olduğu toplamda 8 sınıf bulunuyor, dersliklerin geri kalanı ise boş.

İmam hatip ile ilkokul bir arada

Kazım Karabekir İlkokulu binasının duvarlarının çatlaması üzerine eski Samanyolu Koleji binasına taşınan ilkokul öğrencileri, lise öğrencilerine göre tasarlanmış sınıflarda eğitim almaya çalışıyor. Sıraların büyük olması sebebiyle çocuklarının zorlandığını ifade eden aileler, okul bahçesinin genişliğinden dolayı çocuklarının kaybolabildiğini ve bunun da çocukların korkmasına sebep olduğunu söylüyor.

Aileler, Sincan’da bulunan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi!nin Samanyolu Koleji binasına taşınmasını, kendilerinin ise Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçmek istediklerini Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ancak bunun da kabul edilmediğini ifade ediyor. İmam hatip okullarının sayısının düşürülmek istenmemesi sebebiyle taleplerinin kabul edilmediğini düşünen aileler duruma tepkili.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler