ÖSYM, YKS'ye başvuru ücretlerini açıkladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru ücreti, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) tarafından açıklandı. İlk kez bu yıl uygulanacak olan YKS sınavının başvurusu ise mart ayı içerisinde yapılacak. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) için katılım sağlayacak olan adaylar, iki oturum için toplam 100 lira ödeyecek

Yayınlanma: 18.12.2017 - 20:34
Abone Ol google-news

2018 YKS başvuru ücreti ne kadar? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin ( ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen üniversiteye geçiş sisteminin yenisi olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvuru ücreti belli oldu. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvuru ücreti belirlendi. Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Sınavı'na girecek adaylar her oturum için 50'şer lira ödeyecek.

Üniversiteye girişte 23 Haziran 2018 Cumartesi günü uygulanacak birinci oturum olan TYT ve 24 Haziran 2018 Pazar günü uygulanacak AYT ile aynı gün öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı'na başvuru ücretinin 50'şer lira olduğu öğrenildi. Belirlenen yeni ücretlere göre TYT ile AYT olmak üzere iki oturuma girecek bir aday 100 lira ödeyecek.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler