Turizm liselerinde ‘bar’ neden kalktı?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, turizm meslek liselerinin eğitim öğretim müfredatından alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılmasına tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 20.12.2017 - 19:47
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, turizm meslek liselerinin eğitim öğretim müfredatından alkollü içki ve kokteyl hazırlama dersinin çıkarılmasına tepki göstererek, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a bir önergeyle sebebini sormuştu. ‘Bar’ dalı ile ilgili Bakanlık’a ulaşan görüş ve talepler doğrultusunda değerlendirme yapıldığını savunan Yılmaz ise verdiği cevapta alkollü içecekleri hazırlamak ile tüketmeyi birbirine karıştırdı.

Kararlar, tüketime dair

Yılmaz, “Bu değerlendirmede ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların üst politika belgelerinden yararlanılmıştır. Temel hedef 18 yaş altındaki öğrencilerin alkol ürünlerinden korunmasıdır. Gerek anayasa, gerek yasalar, gerekse de önemli bazı karar ve metinler, bu alanda düzenleme yapmayı zorunlu kılmıştır” savunmasını yaptı. Yılmaz, dersin kaldırılma gerekçelerini, anayasanın gençleri alkol düşkünlüğünden korumakla ilgili 58. Maddesi’ne; Milli Eğitim Temel Kanunu’nun “beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli bireyler yetiştirmek ile ilgili 2. Maddesi’ne; 65’inci hükümet planındaki alkol ve uyuşturucu ile mücadele vurgusuna dayandırdı.

Ne varsa saydı

Tüm bunlarla da yetinmeyen Yılmaz, turizm öğrencilerinde ana konulardan birisi olan dersin çıkarılmasına dayanak olarak Ulusal Gençlik ve Spor Politikası belgesini, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa 2000-2005 Alkol Eylem Planı’nı ve Avrupa Birliği’nin Gençlerin, Alkol Kullanımına İlişkin Tavsiye Kararı’nı gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler