MEB’in ihraç körlüğü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni yılda eğitim süreçlerine ilişkin eğitim sendikaları ile görüşmeye başladı. Görüşmelerde OHAL döneminde KHK ile on binlerce personeli görevden ihraç edilen Milli Eğitim Bakanlığı’nın suçsuzluğu kanıtlansa da eski personeli ile ilgili süreçleri takip etmediği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.01.2018 - 22:54
Abone Ol google-news

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni yılda eğitim süreçlerine ilişkin eğitim sendikaları ile görüşmeye başladı. Görüşmelerden ilki, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bakanlık bürokratları ile birlikte EğitimSen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve beraberindeki sendika yönetim kurulu üyeleri arasında gerçekleşti.

Görüşmelerde OHAL döneminde KHK ile on binlerce personeli görevden ihraç edilen Milli Eğitim Bakanlığı’nın suçsuzluğu kanıtlansa da eski personeli ile ilgili süreçleri takip etmediği ortaya çıktı.

‘Muhatap değiliz’

Bakanlık bürokratlarının, kendileriyle görüşen sendika yöneticilerine, aralarında tüm suçlamalardan beraat eden Semih Özakça’nın da olduğu ihraç edilen ve açığa alınan öğretmenlerle ilgili kendilerinin yapacakları bir şey olmadığını, MİT’ten gelen listeleri hükümete ilettiklerini söylemekle yetindikleri öğrenildi. Bakanlık yöneticileri, bir temsilcilerinin olduğu OHAL Komisyonu’nu adres gösterdi.

Edinilen bilgiye göre sendika yöneticileri, ihraçlarla ilgili sorularına “Biz MİT’ten gelen isimleri bildirdik ve ihraç edildiler. Bundan sonraki süreçle bir ilgimiz yok. Muhatap değiliz” yanıtı aldı. Ayrıca KHK ile ihraç edilmesine karşın hakkında başlatılan adli soruşturma ve davalardan beraat eden, OHAL komisyonuna ise başvurmayan öğretmenlerin göreve iadesine ilişkin bir çalışmanın olmaması da dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler