TÜSİAD Başkanı Bilecik: Üniversiteler özgür bir ortamda eğitim vermeli

Erol Bilecik, üniversiteler için 'özgür bir ortam' ve 'yüksek demokrasi' vurgusunda bulundu.

Yayınlanma: 10.01.2018 - 17:31
Abone Ol google-news
<video:902468>

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, son dönemde hedef alınan üniversitelerle ilgili çarpıcı açıklamalara imza attı. TÜBİTAK’ın yeni başvuru sisteminin TÜSİAD Genel Merkezi’ndeki tanıtım toplantısının ardından Halk TV’den Can Coşkun’a konuşan Bilecik, üniversitelerle ilgili yaptığı ‘özgür ortam’ ve ‘yüksek demokrasi’ vurgusu ile dikkat çekti.

 “ÜNİVERSİTELER ÖZGÜR BİR ORTAMDA EĞİTİM VERMELİ”

Bilecik, “Üniversitelerimizi motive etmemiz gerekiyor. Üniversitelerin tamamıyla özgür bir ortamda eğitim vermeleri gerekir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilen başta Boğaziçi Üniversitesi gibi üniversiteler eleştiri konusu yapılmıştı. Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi için “Yerli ve milli değerlere yaslanmadığı için beklediği yere gelemedi” ifadelerini kullanmıştı.

 “YÜKSEK DEMOKRASİ VE ÖZGÜR DÜŞÜNCE” VURGUSU

TÜSİAD Başkanı üniversitelerle ilgili, “Özgür düşünce dahilinde,  öğrenci ve öğretim üyelerinin özgür hissettikleri bir ortamda eğitim safhasına devam etmeleri gerekir” dedi.

Bilecik, “Çok temel olan bir ana işaret var, o da yüksek demokrasi. Özgür düşüncenin, hukukun üstünlüğünün olduğu yapılarda üniversitelerin temel sıkıntılarının da ortadan kalktığı bir sürece girileceğine kalben inanıyorum” sözlerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon