MEB öğretmenin cebine göz dikti

Öğretmenlerin okul dışındaki görevlerine ek ders ödenmesini engelleyen Bakanlar Kurulu kararını Danıştay hukuksuz bulsa da, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) binlerce öğretmenin bir dönem boyunca aylık 500 lirayı bulan ek ders ücretini ‘gasp’ etti.

Yayınlanma: 13.01.2018 - 20:21
Abone Ol google-news

Bakanlık, ‘hukuksuz’ kararın kendisine tebliğ edildiği tarihten öncesini hiçe sayarak, sadece mahkeme kararı sonrası için ek ders ücreti ödeneceğini açıkladı.

Tebliğ tarihi esas

Mahkeme kararının ardından MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen yazıda, mahkeme kararına uymak zorunda olunduğunu belirten bakanlık, aylardır devam eden hukuksuzluğu ise görmezden geldi. Yazıda, ek ders ücreti ödenmesi için yargı kararının bakanlığa geldiği tarih vurgulanarak “İşletmelerde meslek eğitimi görevinin, söz konusu yargı kararlarının bakanlığımıza tebliğ edildiği 27.12.2017 tarihinden itibaren, daha önce uygulandığı şekliyle yüz yüze eğitim kapsamı dışında ve aylık karşılığı ders görevinin doldurulup doldurmasıdığına bakılmaksızın doğrudan ek ders ücreti karşılığında değerlendirilmesi gerekmektedir” denildi.

Binlerce mağdur

MEB’in tutumuna tepki gösteren Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, binlerce öğretmenin mağdur edildiğini belirterek “Mahkeme kararıyla ilgili bakanlık ne yapacağına karar veremedi. Temyize götürecekler muhtemelen ama biz çıkmış olan karara göre geri dönük ödemeyi yapmalarını isteyeceğiz. Eğer karara itiraz ederse ona göre tavır takınacağız. Götürmezse üyelerimize dava açtırmadan önce ödemeleri yapmalarını isteyip bakanlığı zarara uğratmamaları konusunda uyaracağız. Bu kararla meslek lisesi öğretmenlerinden haftalık 10, aylık 40 saat kaybı olanlar var. Bu da aylık 500 TL’ye denk geliyor. Bu durumda 5 bine yakın kaybı olan öğretmen var. MEB burada öğretmenin aylık 500 lirasına göz dikiyor” dedi. Süreci dikkatle takip ettiklerini belirten Yıldırım, “Bakanlıkla görüşüyoruz. Eğer bakanlık ödememe yoluna giderse, öncelikle dilekçe yazarak, buna cevap geldiğinde de mahkeme yoluna giderek öğretmenlerimizin bu haklarının ödenmesini sağlayacağız” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler