Rektörlük önünde buluşan akademisyenler ve destekçileri göreve iade çağrısı yaptı

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini imzaladıkları için görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenler, bugün rektörlük önünde yaptıkları eylemle, barış istemenin suç olamayacağını vurguladı.

Yayınlanma: 16.01.2018 - 15:10
Abone Ol google-news



Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve SES İzmir Şubesi çağrısıyla yapılan ve öğrencilerin de desteklediği eylemde, rektörlük tarafından 2 yıldır çalıştırılan soruşturma komisyonunun kapatılması ve akademisyenlerin görevlerine iade edilmesi istendi.

Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Ulaş Yasa, soruşturmaların başladığı süreçten beri 3 farklı rektör, 4 farklı komisyon ve 12 farklı soruşturmacı değiştiğini belirterek "Bu iki yıl içinde üniversitede değerlerin aşama aşama nasıl ayaklar altına alındığına tanıklık ettik. Haklarında soruşturma açılan 12 meslektaşımızdan dördü emekli olmak zorunda kalmıştır. Diğer sekiz arkadaşımız ise 203 gündür açıktadır; öğrencilerinden, hastalarından, akademiden uzaklaştırılmışlardır” dedi.

Yasa, soruşturmacı olarak görevlendirilen Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel’in barış imzacısı akademisyenlerin lehine açıkladığı raporun görmezden gelindiğini de vurguladı.
SES İzmir Şubeler Platformu Sözcüsü Dr. Fatih Sürenkök de hukuksuzluğa sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Öte yandan barış imzacıları arasında yer alan araştırma görevlileri Aydın Arı, Özer Yersüren ve Dilek Karabulut’un da sözleşmelerinin yenilenmeyerek, atamalarının yapılmadığı bildirildi. Sözleşmeleri yenilenmezse, araştırma görevlilerinin üniversiteyle ilişiği kesilmiş olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler