Vatanseverler soruşturacak

Üç rektör, dört komisyon, 12 soruşturmacı değiştiren Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeki “Barış Akademisyenlerine” yönelik soruşturmalar, “Vatansever Türk Aydınları Bildirisi” imzacılarına havale edildi.

Yayınlanma: 17.01.2018 - 20:54
Abone Ol google-news

Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki 12 Barış Akademisyenine yönelik soruşturma, görevden alınan Rektör Prof. Dr. Adnan Kasman döneminde, 15 Ocak 2016’da açıldı. Soruşturmacı olarak görevlendirilen Prof. Dr. Meltem Kutlu Gürsel, düşünce özgürlüğünü savunan raporu sonrası değiştirildi. Daha sonra göreve gelen Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik döneminde akademisyenler açığa alındı. Dördü emekli olmak zorunda kaldı. Diğer 8 akademisyen ise öğrencilerinden uzaklaştırıldı. Açığa alma işlemine karşı idare mahkemesinde açılan dava sürerken rektörlük, akademisyenlerden geçen ay yazılı savunma istedi. Ancak savunma için neyle suçlandıklarını bilmek isteyen akademisyenlerin dosyayı görme talebini reddetti.

Vatansever komisyon

2 yılda defalarca değişen soruşturma komisyonunda son olarak DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Prof. Recep Kök, İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Himmet Konur ve Mühendislik Fakültesi’nden Prof. Mustafa Akgün görevlendirildi. Kök ve Konur, “Vatansever Türk Aydınları Bildirisi” başlığıyla kamuoyuna açıklanan metnin imzacıları arasında yer alıyor. İzmir Türk Ocakları’nın eski başkanlarından Kök’ün aynı zamanda, 7 Haziran seçimlerinde MHP İzmir milletvekili adaylığı bulunuyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler