ROTAMIZ GERİ DÖNÜŞÜM

Özel Rota Anadolu ve Fen Lisesi Ekoloji Kulübü öğrencileri, plastik şişlerin çevreyi nasıl kirlettikleri hakkında bilgi vermek ve geri dönüşümün önemini anlatmak için okul kapsamında plastik şişelerin toplanması, geri dönüşümü ve zararları hakkında farkındalık yaratmak adına “Rotamız Geri Dönüşüm” temalı bir çalışma başlattı.

Yayınlanma: 16.03.2018 - 11:13
Abone Ol google-news

Sınıflar kulüp öğrencileri tarafından gezilerek plastik şişelerin insana ve doğaya verdiği zararlar ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Yapılan araştırmalara göre, plastikler atık olarak doğaya atıldıklarında, bozulma sıcaklıklarının yüksek, ultraviyole ışınlarına ve doğadaki bakterilere karşı dayanıklı olması onların uzun süre bozulmadan kalmalarına sebeptir olmaktadır.

Ayrıca plastik şişelerin maliyetinin düşük olması nedeniyle, birçok içecek ve gıda maddeleri plastik şişeler ve ambalajlar içinde satışa sunulmaktadır. Maalesef ki, gıda kodeksi yönetmeliğine uymayan birçok plastik şişe ve ambalaj zararlı miktarlarda dayanıklılık ve esneklik sağlayan, homojenleştirici, parlatıcı ve renklendirici içermektedir. Plastik şişelerin doğaya büyük zararlar vermesi nedeniyle çevreyi kirletmeleri ve birçok alanda bilinçsizce kullanılmaları dolayısıyla “geri dönüşümleri” bir toplumsal zorunluluk haline gelmiştir.


Rota Koleji Ekoloji kulübü öğrencileri sınıflarda plastik şişelerin toplanması için uygun alanlar oluşturdular ve her öğrenci içtiği su şişelerini çöpe atmak yerine bu alanlarda biriktirdi. Biriktirilen plastik şişeler ilgili firmalara ulaştırıldı. Yıl boyunca Ekoloji kulübü olarak farklı kampanyalarla çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler