Spor ve eğitimin buluştuğu yaz okulları

Bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabildiğimiz ve ulaştığımız bilgiyi en hızlı tükettiğimiz çağda yaşıyoruz. Her gün bir yenilik, şaşırtıcı bir gelişme hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Bu gelişme ve yenilikler o kadar fazla ki bazen takip etmek bile imkansız hale geliyor. Fakat yine de her türlü yeniliği hızlıca içselleştirip, hayatımızın bir parçası haline getirebiliyoruz.

Yayınlanma: 19.03.2018 - 11:11
Abone Ol google-news

Böylesi bir hızın ve tüketim olduğu çağda, aranan insan olmak, vazgeçilmez bireyler olmak oldukça zor… Bunun için özel donanımlara sahip olmak ve toplulukların içinden sıyrılabilmek gerekli. Bunun farkına varan günümüz ebeveynleri, çocuklarını bundan 20 yıl sonraya en iyi şekilde hazırlamak için planlamalarını yapıyor… Pek çok aile çocuklarına en iyi eğitimi sunmak için erken yaşlarda arayışlara giriyor. Küresel dünyaya adapte olması gereken çocukların bir an önce dünyanın ortak dili haline gelen İngilizceyi öğrenmesi ve kendini farklı konularda da geliştirmesi için aileler çeşitli eğitim alternatifleri arıyor. Bu eğitim alternatiflerinden bir tanesi de yurtdışında yaz okulu oluyor. Çocuk kendini bilişsel, zihinsel, psikolojik, fiziksel, kültürel olarak geliştirme imkanını yaz okullarında yakalıyor.

 Geçtiğimiz haftalarda İsviçre’nin Davos şehrinde düzenlenen Dünya Ekonomik Zirvesi’nde yapılan çarpıcı bir konuşma dünya çapında yayıldı. Ali Baba Group kurucusu Jack Ma ailelere, eğitimcilere, siyasilere ve karar alıcılara seslendi, onlara ‘makinelerle rekabet edebilecek çocuklar büyütün’ uyarısında bulundu.

 “Çocuklarımıza özgün şeyler öğretmeliyiz” diyerek konuşmasına başlayan Jack Ma uyarılarla dolu, çarpıcı konuşmasında “Eğitim önümüzdeki yılların en dikkat edilmesi gereken konularından biri. 2030 yılına kadar robotlar 800 milyon işin yerini alabilirler. Eğer öğretme şeklimizi değiştirmezsek 30 yıl sonra tehlikede olacağız. Çocuklarımız, ancak eğitimi değiştirirsek makinelerle rekabet edebilirler. Çünkü öğretme şeklimiz ve çocuklarımıza öğrettiklerimiz 200 yıl öncesinden kalma şeyler. Bilgi tabanlı bir sisteme dayalı. Çocuklarımız makinelerle rekabet etmeyi öğretmeliyiz. Çocuklarımıza öğretmemiz gereken şeyler insani becerilerdir. Değerler, inanmak, bağımsız düşünme, ekip çalışması, başkalarına değer vermek, spor yapmak, resim yapmak, müzik yapmak yani sanat yapmak. Bunlar insani becerilerdir. Öğrettiğimiz her şey makinenin bildiğinden farklı olmalı…” diyerek son dönemdeki eğitim algısını değiştirecek konulara işaret etti.

 Yurtdışında eğitime dair algılar bu yönde değişiklik göstermeye başlarken, makinelerle yarış edilecek bir çağa girmemize çok az kalmışken, çocuğunu bu duruma en iyi şekilde hazırlamak isteyen aileler çareyi yurtdışı eğitimde buluyor. Özellikle çocukları küçük yaştayken planlamalara başlayan ailelerin son yıllardaki gözdesi ise ‘yaz okulları’. Çocuklara yabancı dil eğitiminin sanat ve sportif faaliyetlerle birlikte verdiği bu okullarda çocuk yabancı dilini geliştirirken sosyalleşme, farklı kültürleri tanıma ve önyargılardan bağımsız bir bakış açısına sahip olma fırsatı da buluyor. Yazının başında Jack Ma’dan alıntıladığımız gibi çocuk kendini hem donanım olarak hayata hazırlıyor hem de kazandığı insani becerilerle de makinelerle olan rekabette bir adım daha öne geçiyor.

 Konuya dair konuşan IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar “Son yıllarda aileler yaz okulu programlarına büyük ilgi gösteriyor. Özel ve iş hayatlarında yabancı dil problemiyle yaşayan bir jenerasyondan gelen aileler çocuklarının aynı sıkıntıyı yaşamasını istemiyor. Bu sebeple çocukları henüz küçük yaşlarındayken onları yurtdışına dil eğitimine gönderiyorlar. Yurtdışında yaz okullarının ailelere sempatik gelmesinin nedenlerinden biri kendilerinin de çocuklarına eşlik edebileceği programların olması. Bu programlar sayesinde ebeveynlerde çocuklarıyla dil eğitimi alabiliyor yada kendi meslekleriyle ilgili bir sertifika programına katılabiliyor. Arzu eden ebeveyn ise sadece yaz tatilini çocuğuyla birlikte yurtdışında geçirebiliyor” dedi.

 Yapılan araştırmalara göre Türkiye’deki ailelerin %83’ünün çocuğunu yurtdışında eğitim almasını istediği göz önünde bulundurulduğunda, aileler bu alanda güvenilir seçimler yapmak için doğru kurumlarla bir araya gelmeli… Bu sebeple her yıl düzenlenen IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları aileler için en güvenilir adres oluyor. Aileler yaz okullarından liseye, üniversiteden yüksek lisansa, doktora programlarından online eğitimlere kadar pek çok konuda alanında uzman isimlerle ve yetkililerle bir araya geliyor ve çocuklarının geleceği için en doğru kararı alıyor. Dünyanın dört bir yanından fuara katılan okullardan yetkilinin ailelerle birebir görüştüğü ve onlara açıklamalarda bulunduğu fuarda; düzenlenen konferans ve seminerler akıllardaki soru işaretleri gideriliyor.

 Standartların Dışına Çıkmak İsteyenler İçin Harvard, Cambridge’de Eğitim

 Geleceğini erken yaşlarda planlamaya başlamış ve arzu ettiği hayata adım adım ilerleyen idealist gençler ve aileleri için de oldukça çarpıcı yaz okulu programları bulunuyor. Dünyanın en iyi üniversitelerinin açtığı yaz okullarında standartların dışına çıkan gençler, dünya çapında bir eğitim nasıl olduğunu kendi gözleriyle görüyor, gelecek planlarını buna göre yapıyorlar. İyi bir yabancı dile sahip olan gençlerin başvurabildiği OXFORD - CAMBRIDGE, IVY LEAGUE turu ve SUMMER DISCOVERY programları özel bir eğitim almak isteyen öğrenciler için sunuluyor… Bu programlara katılan gençler seçkin üniversitelerin açtığı yaz okulu programlarında kaliteli bir eğitim alıyor ve bu üniversitelere hangi şartları tamamladıklarında kabul edilebileceklerini öğreniyor.

 Sporu Eğitimle Buluşturan Programlar

 Spora özel ilgisi olan, bunu yaşam biçimi haline getirmiş ve gelecek planlarından sporun da yer aldığı gençler dünya çapında kulüplerin açtığı yaz okulu programlarında spor ve yabancı dil eğitimini birarada alıyor.

 Dünya çapında futbol kulüplerinin antrenörleri tarafından eğitilen gençler, kendilerini geliştirme ve yeteneklerini gösterme fırsatı buluyor. Spor kamplarında üst düzey bir spor eğitimi gören gençler yoğun bir şekilde sosyalleşme imkanı da yakalıyor.

 Bu yaz okulu programlarına katılanlar Manchester, Arsenal ve Chelsea gibi futbol kulüplerinin antrenörlerinden eğitim alıyor ve kendilerini bu dev kulüplere gösterme imkanı buluyor.

 Unutulmaz Bir Aile Tatili Sağlayan Programlar…

 Çocuklarının yaz okulu programlarında yabancı dilini geliştirmesini isteyen fakat bir yandan da çocuğunu yalnız bırakmamak ve kendi için de geliştirici bir aktivitede bulunmak isteyen aileler yaz okulu programlarını tercih ediyor. Aileler kendi ilgi alanları ve meslekleri doğrultusunda bir sertifika programına kayıt olup eğitim alırken, çocuklar da yaz okullarında yabancı dillerini geliştirme ve sosyalleşme fırsatı buluyor. Son dönemde sıkça tercih edilen programlarlar ailelere hep bir arada unutulmaz yaz tatili fırsatı sunuyor.

 Çocuklar yaz okullarında yabancı dillerini geliştirirken, ebeveynler kendi meslekleri alanında ya da ilgi duydukları alanlarda özel sertifika programlarına dahil olabiliyor. Programlar; çocuğu olduktan sonra kariyerini de en iyi şekilde devam ettirmek isteyenler tarafından sıkça tercih ediliyor.

 OKUL FİYATLARI

 Dünya Çapında Üniversitelerde Eğitim Aldırmak İsteyen Ebeveynler İçin Programlar:

 Oxford Royal Academy 

3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 4990 GBP

4 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 9100 GBP 

University of Toronto , Toronto 

3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 6095 GBP

4 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 7495 GBP 

Summer Discovery, Georgetown University 

3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 8600 GBP

 

Ailelerin Çocuklarıyla Birlikte Sıkça Tercih Ettiği Programlar: 

SKOLA – Londra

 Aile ve Çocuk Programı

 2 Hafta Fiyatı: 1900 GBP (Konaklama ücreti gidecek kişi sayısına ve konaklama tipine göre değişir )

3 Hafta Fiyatı: 2500 GBP (Konaklama ücreti gidecek kişi sayısına ve konaklama tipine göre değişir )

 OHC SOL CAMPS, Miami

 Ailelerin Yaz Ayları İçin Tercihi Miami… 

2 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3120 GBP

3 Hafta Her Şey Dahil Paket Fiyatı: 3950 GBP 

 

Spor ve İngilizce’nin Buluştuğu Yaz Okulları: 

Arsenal Yaz Okulu 

2 hafta 3100 Sterlin

3 hafta 4400 Sterlin

4 hafta 5700 Strelin’dir. 

Spor ve dil eğitimini bir araya getiren programlara ilişkin detaylı bilgiyi almak ve ön görüşme yapmak isteyenler 18-25 Mart tarihleri arasında Ankara, Eskişehir, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek olan 33.IEFT Yurtdışı Eğitim Fuar’ında bilgi alabilecek.

 Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen 33. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarı hakkında bilgi veya on-line davetiye almak için: www.ieft.com.tr / 0212 244 42 13

 IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları Takvimi

24-25 Mart İstanbul Kongre Merkezi

23 Mart İstanbul Bostancı Otel

21 Mart İzmir Hilton Otel

19 Mart Ankara Sheraton Otel

18 Mart Eskişehir Dedepark Otel

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler