Tekbirli şiir istedi

Eskişehir Atatürk Anadolu Lisesi’nde Okul Müdür Başyardımcısı Osman Akarsu, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde kimin yazdığı belli olmayan, kendi istediği bir şiirin okunmasını ve ardından tekbir getirilmesini istedi. Müdür yardımcısı karşı çıkan öğretmenin üzerine yürüdü.

Yayınlanma: 20.03.2018 - 23:21
Abone Ol google-news

Eskişehir Eğitim İş Şubesi’nin açıklamasına göre, Eskişehir Atatürk Anadolu Lisesi’nde Okul Müdür Başyardımcısı Osman Akarsu, Çanakkale Zaferi’nin103. yıldönümünde kimin yazdığı belli olmayan, kendi istediği bir şiirin okunmasını ve ardından tekbir getirilmesini istedi. Öğrenciler şiiri okumak istemezken, devreye giren öğretmen N.S. müdür yardımcısı Akarsu’nun isteğine karşı çıkınca, Akarsu kadın öğretmene hakaret ederek üzerine yürüdü. Eğitim-İş üyesi öğretmenler olayı gören Eğitim-Sen üyesi öğretmenler ile birlikte tutanak tutarak, okul müdür başyardımcısından şikâyetçi oldular.

Eğitim İş’ten kınama

Eğitim-İş Eskişehir Şubesi Örgütlenme Sekreteri Fatma Eryılmaz, “18 Mart Çanakkale Zaferi gibi kutsal değerlere sahip birlik, dayanışma ve beraberliğin simgesi olarak dünya tarihine geçmiş bu büyük zaferin anma programında, hiçbir komisyonun kontrolünden geçmemiş, kendi cümleleri ile değiştirilerek yazılmış alıntı bir şiiri, öğrencileri zorlayarak, baskıyla ‘Tekbir’ getirterek okutturmaya çalışmış ve metni görmek isteyen üyemize de sözlü saldırıda bulunarak görmesine engel olmak istemiş, üzerine yürüyerek tüm öğrenci ve öğretmenlerin önünde, yüksek bir ses tonu ile parmağını sallayarak, tehditkâr bir tavırla, sanırım Müdür Baş Yardımcılığı mevkiine de güvenerek, kadın öğretmenimizi sindirmeye çalışmıştır. Eğitim-İş olarak biz bu durumu şiddetle kınıyoruz” diye konuştu

O şiirin son dörtlüğü

Okul Müdür Başyardımcısı Osman Akarsu’nun öğrencilerden okunmasını istediği şiirin son kısmı şöyle: Bu vatan için ölmek, şeref verir bizlere/ bu bayrak için ölmek şeref verir bizlere/Bu dava için ölmek şeref verir bizlere/ Tekbir! Allahü ekber! Tekbir! Allahü ekber!.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler