Çocuklara 15 Temmuz! Milli Eğitim Bakanlığı, 5-6 yaşındaki çocuklara darbe girişimini soracak

Milli Eğitim Bakanlığı, “Çocuk Gözüyle 15 Temmuz” adını verdiği projesiyle 5-6 yaşındaki çocuklara darbe girişimini soracak.

Yayınlanma: 04.04.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin okullarda her yaşa yönelik onlarca etkinlik düzenleyen MEB, faaliyetlerini bebeklik yaşına indirdi. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Adıyaman’dan bir anaokulunun teklifiyle, 15 Temmuz 2016’da 3 yaşında olan çocuklar için “81 İl 82 Demokrasi Destanı, Çocuk Gözüyle 15 Temmuz Projesi” başlattı. Türkiye genelinde her ilden bir anaokulunun katılması hedeflenen etkinliğin amacı “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri anma ruhunu canlı tutmak” olarak açıklandı.

‘Ruhu canlı tutmak için’

Bakanlığa sunulan projenin uygun görülmesiyle başlatılan etkinlik kapsamında bütün illerden, en az bir anaokulundan 15 Temmuz’a ilişkin resimler istendi. Projenin “nihai faydalanıcıları” olarak 5-6 yaş anaokulu çocukları hedef alınırken, projenin genel hedefi “milli birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak”, “demokrasi ve vatanseverlik bilinci aşılamak” olarak açıklandı. Projenin ‘özel amaç’ları arasında da “15 Temmuz Demokrasi Zaferi Şehitleri Anma Günü ruhunu canlı tutmak”, “Vatan, millet, bayrak sevgisini benimsetmek”, “Milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmek”, “Birlikte hareket etme bilincinin önemini kavramak” maddeleri sıralandı. 15 Temmuz projesinden beklenen sonuç ise “Çocuklarımızı ve öğrencilerimizi milli, manevi ve insani değerlerimiz ile tarihsel ve kültürel hassasiyetlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler yetiştirmek” olarak belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon