Rektör Hasan Gönen önce istifa ettirildi şimdi de sorgulanacak

YÖK, akademisyen katliamının ardından suçlanan Prof. Dr. Hasan Gönen’i dün istifa ettirdi. ‘Eski’ rektör bugün olağanüstü toplantıda dinlenecek.

Yayınlanma: 11.04.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

Osmangazi Üniversitesi’nde araştırma görevlisi Volkan Bayar’ın 4 akademisyeni silahla katletmesinden 6 gün sonra rektör Hasan Gönen dün istifasını açıkladı. Eskişehir’de yaşanılanları görüşmek üzere YÖK Genel Kurulu’nun ‘olağanüstü’ toplantısına çağrılması sonrasında Gönen’in istifa kararının YÖK yönetiminin isteği üzerine gerçekleştirdiği öğrenildi. Saldırganı korumak ve FETÖ ilişkisi ile suçlanan Gönen istifası YÖK’ün bugün süreci değerlendireceği toplantıyı etkilemeyecek. Saat 10.00’da başlaması planlanan toplantıya ‘eski rektör’ olarak katılacak Gönen, iddiaları ve Genel Kurul üyelerinin olayla ilgili sorularını yanıtlayacak. YÖK kaynakları toplantının mahiyeti gereği olayın, istifa ile geçiştirilecek kadar ‘basit’ olmadığı değerlendirmesi ile “Vahim bir olaydır. Rektör toplantıya katılacak. Öncesini, saldırıyı ve sonrasını anlatacak” ifadelerini kullandı.

Rapor hazırlandı

YÖK’ün toplantısında ayrıca Başkan Yekta Saraç’ın talimatıyla Eskişehir’e gönderilen YÖK Denetleme Kurulu üyesinin hazırladığı rapor görüşülecek. Edinilen bilgiye göre, saldırının ardından üniversiteye giden kurul üyesinin hazırladığı raporda, Osmangazi Üniversitesi bileşenleri olan akademisyenlerle yapılan görüşmeler, saldırgan Volkan Bayar hakkındaki şikayet dilekçeleri, konuyu takip eden emniyet görevlileri ve adli makamlarla yapılan görüşmeler yer alacak. Toplantıda süreci ele alması planlanan YÖK Genel Kurulu’nun ‘eski rektör’ Gönen ve diğer yetkillilerin katliam öncesinde ihmalinin olup olmadığı değerlendirilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler