Korkut Boratav'a 'Aydınlanma Onur Ödülü' verildi

Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin düzenlediği Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek Sempozyumu’nda “Aydınlanma Onur Ödülü”, akademisyen ve yazar Korkut Boratav'a verildi. Boratav, ödülünü Sabahattin Ali, Ahmet Taner Kışlalı, Mumammer Aksoy ve Uğur Mumcu’ya ithaf etti.

Yayınlanma: 18.04.2018 - 13:33
Abone Ol google-news

 

Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek başlıklı sempozyumda Türkiye’den 60 katılımcının yanı sıra Kanada, Finlandiya, Küba ve Almanya’dan gelen büyükelçi ve akademisyenler yer aldı.

Konuşmacılar eğitim sistemini irdeleyerek sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. ÇHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açılışını yaptığı ve üç gün süren sempozyumun ev sahibi Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, görev süresince en büyük yatırımı eğitime kaydetti. Sempozyumda sunulan bildirilerin kitaba dönüştürüleceğini söyledi. Dernek Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş da köy enstitüleri ışığının hiç sönmemesi için mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini dile getirdi. Prof. Dr. Boratav da ödülünü alırken “Bu ödülü gerici zihniyet tarafından katledilen Sabahattin Ali, Ahmet Taner Kışlalı, Mumammer Aksoy ve Uğur Mumcu adına alıyorum” diye konuştu.

Geçmişimizdeki yarın: Köy Enstitüleri

Işık Hızıyla Geçen Yıllar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler