10 Üniversite neden bölündü?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 24 Nisan 2018 tarihli, Başbakan Binali Yıldırım’a sorulmak üzere verdiği yazılı soru önergesinde yeni açılacak 15 üniversite hakkında yaşanan kargaşayı dile getirdi.

Yayınlanma: 25.04.2018 - 09:59
Abone Ol google-news

Tarhan; Türkiye’nin hem tarihi olarak önemli geçmişe sahip, hem de yüksek öğrenci sayısına sahip üniversitelerini etkileyecek olan tasarının gereksizliğine vurgu yaptı.

İstanbul Üniversitesi bütündür bölünemez

Akademi bölünmeye tepkili

Yalnızca mevcut öğrencileri etkilemeyecek olan tasarı için Tarhan; “Belirli kimlikleri olan üniversitelerin bölünmesi ders vermiş verecek, çalışmış çalışacak kısacası onu oluşturan herkeste bir kimlik sorununa neden olacak, Üniversiteleri bölmeden önce Üniversiteli işsizlik sorununa çözüm bulunması gerekir” dedi.

 ÜNİVERSİTELER YANDAŞ REKTÖR ATAMAK İÇİN Mİ BÖLÜNÜYOR

 Köklü üniversitelerin birer saygın marka değeri taşıdığına vurgu yaparken CHP’li Tarhan, kamuoyunda en çok konuşulan soruyu dile getirdi: “10 Üniversitenin bölünmesindeki maksat nedir?

Kocaeli Milletvekili Tarhan; “Mevcut üniversiteler yönetilemiyorken, kontenjanlar dolmuyorken, üniversiteli işsizler artarken, yeni üniversitelerin kurulma nedenini nedir” diye sordu.

 

Tarhan, "AKP’nin ittifak ortağı bir siyasi partinin üniversitelerin bölünmesini talep ettiği ve bunun sonucunda açılacak 15 üniversitenin rektörünü kendisine yakın isimlerden seçeceğini iddiası eğitim sistemin geldiği noktayı göstermektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler