Bölünme tasarısı büyüyor... Listeye yeni üniversite eklendi

Hükümetin üniversiteleri bölme çalışması genişledi. Aralarında İstanbul, Gazi ve İnönü üniversitelerinin olduğu bölünme listesine ilişkin hükümet tasarısına Anadolu Üniversitesi de eklenerek parçalanacak üniversite sayısı 13'e yükseltildi

Yayınlanma: 25.04.2018 - 15:43
Abone Ol google-news

AKP'nin üniversiteleri bölme tasarısı TBMM Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda görüşülüyor. Önerilen değişikliklerle Anadolu Üniversitesi'nin de dahil olduğu listede bölünecek üniversite sayısı 13'e yükseldi.

Hükümetin İstanbul Üniversitesi'ni bölerek İstanbul İbni Sina Üniversitesi kurulması planı da komisyonda değişti. AKP'li komisyon üyeleri, tasarıdaki İstanbul Üniversitesi'nden ayrılması planlanan Çapa Tıp yerine Cerrahpaşa Tıp'ı ayırarak yeni üniversitenin ismini de "İstanbul Üniversitesi (Cerrahpaşa)" olarak değiştirmesini önerdi. Bölünecek üniversite listesine Anadolu'nun yanı sıra Süleyman Demirel Üniversitesi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin de eklenmesi önerildi. Bölünen üniversiteler yerine Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kurulması planlanıyor. Bunun dışında bölünmesi planlanan Gazi Üniversitesi'nde geçiş yapacak fakülteler arasında da değişiklik planlanıyor. Tıp, eczacılık gibi sağlık üzerine olan fakülteler Gazi'de kalırken, İlahiyat ve diğer sosyal bilimler fakültelerinin yeni üniversiteye geçişi öneriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon