Cerrahpaşa Ata’ya gitti

AKP’nin itirazlara rağmen uygulamaya koyduğu “üniversiteleri bölme” yasasını, İstanbul Üniversitesi’nden koparılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri, Anıtkabir’e giderek protesto etti.

Yayınlanma: 02.06.2018 - 21:14
Abone Ol google-news

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlükleriyle Anıtkabir’i ziyaret etti. Fakültenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feray Karaali Savrun “Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olan Türk hekimleri olarak, üniversitemizin bölünmesine karşı başlattığımız hekimlik duruşuna yakışır kopmama mücadelemiz devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi’nin bütünlüğü, bilimsel düzeyi ve marka değerini korumak en temel ve kutsal gayemizdir” dedi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin üniversiteden ayrılmasına karşı çıkan öğrenciler, öğretim üyeleri ve üniversite çalışanları 24 Nisan’dan bu yana süren “farkındalık eylemlerini” Ata’nın huzuruna çıkarak sonlandırdı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhlis Cem Ar, “Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında Cerrahpaşa yerleşkesine, defter imzalayarak yaptığı ziyarete bir iadei ziyaret yaptık bugün. Bundan sonra artık, hukuki süreçte neler olacak onu bekleyip göreceğiz. Ama tabii tüm kalbimizden geçen üniversitemizin bölünmemesi” ifadelerini kullandı.

‘Kopmayacağız’

Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakılmasının ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feray Karaali Savrun, Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Savrun, “Büyük Atatürk’ün kendini ve milletimizin sıhhatini emanet ettiğin Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olan Türk hekimleri olarak, üniversitemizin bölünmesine karşı başlattığımız hekimlik duruşuna yakışır kopmama mücadelemiz devam etmektedir. İstanbul Üniversitesi’nin bütünlüğü, bilimsel düzeyi ve marka değerini korumak en temel ve kutsal gayemizdir” dedi.

‘Söz veriyoruz'

Savrun deftere şu ifadeleri yazdı: “İlim timsali olan bu yüksek müessesemizin büyük hizmetleri ile iftihar edeceğimize şüphe yoktur’ sözünüze İstanbul Üniversitesi’ne layık gördüğünüz bu ebedi vazifeyi mevcudiyetinin yegâne temeli olarak görenleri tarih asla unutmayacak ve daima hatırlayacaktır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olarak asla yılmayacak, yıkılmayacak ve bu ülkenin insanları için Türk milletine olan bağlılığımızdan doğan gayret ve aydınlık geleceğimize beslediğimiz büyük umutlarla çalışmaya devam edeceğiz. İçerisinde bulunduğumuz durum ve koşullar her ne olursa olsun, fikri hür, vicdanı hür nesiller olarak yetişeceğimize ve bizden sonraki nesilleri yetiştireceğimize huzurunuzda söz veriyoruz. Sizi her daim sevgi saygı ve büyük bir hasretle yad eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin geçmiş gelecek ve mevcut tüm fertleri adına.”

'Neden' sorusuna yanıt yok

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bir son sınıf öğrencisi, okulun bölünmesiyle ilgili yaşanan belirsizlikten mağdur olduklarını belirterek “Devletin bütün kurumları bölünecekse bile bir komisyon kurulur. Bilimsel açıdan istatistik, matematik baz alınarak birtakım sebeplerden eğitimin kalitesi düşük, biz bunu şöyle şöyle bir yöntem izleyerek yükselteceğiz, deyip bir netice olarak yönetime sunulur, bu makul ve daha anlaşılabilir olur. Ama şu anda ‘Neden?’ sorusuna verilebilecek bir cevap yok. Ve bu durum bizi nasıl etkileyecek o da belli değil, biz öğrenciler olarak bu belirsizliği yaşıyoruz. Bunun siyasi bir yanı yok, biz bununla ilgilenmiyoruz da” dedi. Dekan Alaaddin Duran’ın CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin ziyaretinin ardından görevden alınmasının ise öğrenciler arasında olumlu karşılanmadığını ifade eden öğrenci, “Orası bir hastane, kapısı herkese açık olmak zorunda” dedi. Yapılan eylemlere tüm öğrencilerin, personelin ve öğretim elemanlarının destek verdiğini söyleyen öğrenci, “Ben 25 yıllık ömrümde bir Gezi olaylarında gördüm bir de burada gördüm böyle bir kenetlenmeyi. Hepimiz bir olduk” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler