EHP'den Kadıköy'de asgari ücret eylemi: Ücretleri arttırın, borçları silin!

Emekçi Hareket Partisi İstanbul İl Örgütü üyeleri, asgari ücretin belirlenmesine günler kala, Kadıköy'de eylem gerçekleştirdi. Önce Rıhtım'da "Ücretleri artırın, borçları silin, emeklilik hakkımızı verin ya da defolun gidin!" sloganı taşıyan bildiriler dağıtıldı, ilerleyen dakikalarda parti sözcüsü Özge Akman'ın katılımıyla, eylem düzenlendi.

Yayınlanma: 22.12.2019 - 22:52
EHP'den Kadıköy'de asgari ücret eylemi: Ücretleri arttırın, borçları silin!
Abone Ol google-news

Eylemde elinde tuttuğu bir simidi göstererek konuşmasına başlayan Özge Akman, "Biz, "Bir maaşla bu simitten kaç tane yiyerek yaşarız?" hesabını yapanlarız." ifadelerini kullanarak, Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı kurtarmak için attığı adıma gönderme yaptı.

Türkiye'de çalışanların %40'ının asgari ücretle, %70'inin ise asgari ücrete yakın bir maaş ile çalıştığını söyleyen Akman, "Zaten asgari ücretin 50-100 lira fazlasını alan 'zengin' sayılıyor. Biz asgari ücretin, insanca yaşam koşullarının ne kadar gerisinde olduğunu, uydurma enflasyon rakamlarından değil, kendi cebimizdeki maaşın aldığımız gün erimesinden biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Akman, sözlerini partililerin ellerinde taşıdığı pankartta da yer alan "Patronları beslemeyi kesin, ücretleri arttırın, borçları silin, emeklilerin hakkını verin, eğer yapamıyorsanız da defolun gidin" sloganıyla tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler