İş dünyası kabineden reform bekliyor

İş dünyası yeni kabineden acilen kapsamlı bir programın açıklanmasını istedi

Yayınlanma: 10.07.2018 - 23:55
Abone Ol google-news

İş dünyası temsilcilerinin yaptıkları açıklamalarda özellikle yeni kabinenin reformlara odaklanması gerektiğini dile getirdi. İş dünyasının yeni kabineden beklentileri şöyle:

TÜSİAD: Dünyada güçlü bir ülke olmak, güçlü bir ekonomi olmakla mümkündür. Güçlü bir Türkiye ekonomisi için hukuk devleti ilkeleri, başta Merkez Bankası olmak üzere denetleyici kurulların bağımsızlığı, AB’ye uyum sürecinin hızlanması, çağdaş bir eğitim sistemi, teknoloji temelli ve sürdürülebilir kalkınma politikaları son derece önemlidir. Makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıracak yapısal, mali ve finansal tedbirleri içeren kapsamlı bir programın bir an evvel hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. 

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan: İş dünyası olarak önümüzdeki süreçte uzlaşma kültürüyle politikada yaşanacak normalleşmenin, demokratik ve ekonomik reformlarla desteklenmesi gerekiyor. Demokrasi, Ekonomi, Bürokrasi ve Eğitim’de 4.0 zamanı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Artık ekonomiye, reformlara odaklanarak geleceğin büyük Türkiye’sini inşa etme zamanıdır.

YENİ İŞ MODELİ ŞART

Türkiye Mütteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün: Küresel ortamın son derece kırılgan olduğu böyle bir dönemde öngörülebilirliği yeniden güçlendirerek yatırım ortamını iyileştirecek yeni bir yol haritasına olan ihtiyacımız sürüyo. Sürdürülebilir, sağlıklı ve üretime dayalı büyümenin yakalanabilmesi için kısa vadeli teşvik tedbirlerinin yanı sıra kalıcı ve uzun vadeli yapısal reformların gündeme alınmalı.

İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe: Başarı çıtamızı daha da yukarılara taşımak için yeni bir oyun kurgulamak, iş yapma modelimizi değiştirmek zorundayız.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem: Ekonomik ve yasal tüm makro reformların hayata geçirilmesinde kamuya bir çözüm ortağı olarak destek vermeye devam edeceğiz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon