Fiat işçileri, Ronaldo transferini protesto etmek için greve gitti

İtalyan otomotiv firması Fiat'ın çalışanları, Portekizli futbol yıldızı Cristiano Ronaldo'nun Juventus'a transferine harcanacak yüklü miktarı protesto etmek amacıyla 15 Temmuz'da greve gidecek.

Yayınlanma: 12.07.2018 - 14:26
Fiat işçileri, Ronaldo transferini protesto etmek için greve gitti
Abone Ol google-news

İtalyan otomotiv firması Fiat'ın çalışanları, şirketin sahibi Andrea Agnelli'nin, 'kendilerinden yıllardır ekonomik fedakarlıklar beklediği halde Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'yu yüzlerce milyon avro karşılığında başkanı olduğu İtalyan takımı Juventus'a transfer etmesini protesto' amacıyla greve gidecek.

İtalyan medyasına göre hem Juve'nin hem de Fiat'ın sahibi Andrea Agnelli'nin satın aldığı Ronaldo paketinin toplam faturası 340-400 milyon euro arası.

Real Madrid'e Ronaldo'nun bonservisi için 112 milyon euro ödeyen 'İtalyan futbolunun yaşlı hanımefendisi', Portekizli yıldıza da 4 yılda net gelir olarak 120 milyon euro verecek. Bunun üzerine vergi ve diğer masraflar eklendiğinde brüt 240-300 milyon euroyu bulacak. Yani toplam fatura 400 milyon euro civarında olacak.

Üstelik bunun 30 milyon eurosu doğrudan Fiat'ın kasasından çıkacak. Ronaldo'nun bunun karşılığında otomotiv firmasının reklam yüzü olacağı söyleniyor.

Maaşları dondurulmuş halde olan, yıllardır zam alamayan Fiat işçileri için bu haberler bardağı taşıran damla oldu.

İtalya'da Sendikalar Birliği (USB), ülkenin güneyindeki Melfi kasabasında bulunan Fiat fabrikasındaki çalışanlarını greve çağırdı.

''Hepimiz aynı işverenin çalışanlarıyız ama daha önce hiç böylesine devasa bir toplumsal uçurumda kalmamıştık, bu adil ve eşit olmayan muamele kabul edilemez ve edilmeyecektir'' vurgusu yapan sendika, şu saptamada bulundu: ''Fiat şirketi servetini işçilerine borçludur ama yöneticileri zenginlik içindeyken işçilerin karşılığında aldığı sefalettir."

USB'den yapılan yazılı açıklamada, "FCA (Otomotiv firması Fiat Chrysler Automobiles) ve CNHI (Kamyon ve traktör şirketi CNH Industrial) çalışanlarından yıllardır çok büyük ekonomik fedakarlıklar yapmaları istenirken, bir yandan bir futbolcunun alınması için yüzlerce milyon avro harcama kararı verilmesi kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

USB, açıklamasında, bu sebeple 15 Temmuz akşamı yerel saatle 22.00'den (TSİ 23.00) 17 Temmuz sabahı 06.00'ya (TSİ 07.00) kadar grev ilan ettiğini duyurdu.

Juventus futbol kulübü ile FCA ve CNH Industrial şirketlerinin başında Agnelli'nin sahibi olduğu Exor holding bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler