Rekoru gören dolar fiyatlarında son durum

Dolar/TL kuru dün rekor seviyelere ulaştıktan sonra bugün 4.81'e kadar geriledi, ardından yükselişe geçerek 4.87'yi test etti.

Yayınlanma: 13.07.2018 - 09:49
Abone Ol google-news

Dolar Türk Lirası karşısında, 12 Temmuz'da 4.9743'e kadar çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gördükten sonra sert bir düşüş gösterdi.

Bugün Asya seansında yukarı bir deneme yapan kur, 4.8763 seviyesinden aşağı döndü ve 4.8188'e kadar geriledi. Yükseliş ve düşüş arasında sert dalgalanan kur daha sonra yeniden yükselişe geçerek 4.87 seviyelerinden işlem gördü.

Fitch Ratings'in Türkiye açıklaması bekleniyor 

Analistler, iki gün süren NATO zirvesinde, başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere liderlerden ticaret savaşını kızıştıracak söylemlerin gelmediğini belirterek, bunun da küresel risk iştahını artırdığını ifade etti.

Yurt içinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün yaptığı açıklamaların Türk lirası üzerindeki baskıyı hafiflettiğini dile getiren analistler, bugün ABD'de tüketici güven endeksi başta olmak üzere açıklanacak veriler ile piyasalar kapandıktan sonra yayımlanması beklenen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye değerlendirmesinin takip edileceğini dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün AA muhabirine yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ardından yeni dönemde uygulanacak ekonomi politikalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Hiç olmadığı kadar etkin bir Merkez Bankası’nın yeni dönem politikaların temel hedefleri arasında yer alacağını söyleyen Albayrak, mali disiplinden taviz vermeyeceklerini ve tek haneli enflasyonu ile yapısal reformları önceleyeceklerini, ayrıca Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme hedefi çerçevesinde şekilleneceğini bildirdi.

 Analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 4,80'in altında düşüşün ivme kazanabileceğine değinerek, 4,87 seviyesinin ise direnç konumuna geldiğini kaydetti.

Altının gram fiyatı güne düşüşle başladı

Altının gram fiyatı, dün 198,8 lira ile son bir ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından bugün düşüşe geçerek 193,9 lira seviyelerinde dengelendi.

 Dün dolar/TL'nin tarihi zirvesini görmesinin etkisiyle son bir ayın en yüksek seviyesi 198,8 lirayı gören gram altının fiyatı, bu seviyeden gelen satışlarla düşüşe geçerek günü yüzde 0,05'lik artışla 194,7 liradan tamamladı.

 Altının gram fiyatı, bugün ise hem ons fiyatı hem de dolar/TL'deki gerilemenin etkisiyle güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.30 itibarıyla yüzde 0,4 değer kaybıyla 193,9 liradan işlem görüyor.

 Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 317 lira, Cumhuriyet altını da 1.295 liradan satılırken, altının ons fiyatı yüzde 0,1 düşüşle 1.245,9 dolardan alıcı buluyor.

 AA Finans Analisti İslam Memiş, bu hafta altının ons fiyatının 1.266 dolar seviyelerini görmesine karşın, ticaret savaşları gerginliğinin devam etmesinin etkisiyle bu seviyelerde kalıcılık sağlayamadığını ve düşüşe geçtiğini ifade etti.

 Gram altının fiyatının ise son bir ayın en yüksek seviyesini test ettiğini anımsatan Memiş, "Bugün altının ons fiyatının 1.238-1.248 dolar bandında işlem gerçekleştirmesini bekliyoruz. Altının gram fiyatının ise kısa vade için 190-200 lira bandında seyredeceği öngörümüzü koruyoruz." diye konuştu. 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler