Muharrem İnce'den enflasyon ve faiz uyarısı

"Ülkemizin başına bela olan kötü yönetimin en kötü huylarından biri olan Bütçe disiplinsizliği, maalesef kısa dönemde bize, enflasyon, yani hayat pahalılığı ve yüksek faiz olarak geri dönecektir."

Yayınlanma: 18.07.2018 - 11:11
Abone Ol google-news

CHP'li delegeler olağan üstü kurultay için imza toplamaya devam ederken, CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşaknı Adayı Muharrem İnce de Twitter hesabından ülke gündemi ve ekonomiye dair değerlendirmeler yapmaya devam ediyor. 

Bütçe rakamları üzerinde AKP'nin ekonomi politikalarını eleştiren İnce, uygulanan politikaların yüksek enflasyon ve yüksek faiz olarak topluma yeni faturalar getireceğini açıkladı.

<haber-dikey:1028399>

İnce'nin mesajları şöyle: 

- Biz kampanyamız boyunca, ülkenin yatırıma dönüşmesi gereken kaynaklarını Devletin heba etmeye hakkı olmadığını ısrarla belirttik. Milletin değil, Devletin kemer sıkması gerektiğini dile getirdik.

 - Yönetime geldiğimiz takdirde, kaynakları üretime yönlendirerek büyüme ve istihdam artışı sağlayacağımızı, açıkladığımız eylem planlarımızla ortaya koyduk.

 -Savurganlık huyundan vaz geçmeyen ve ekonominin gerçeklerine sırtını dönen kötü yönetim anlayışının sonuçları Bütçe rakamlarına da yansımıştır. Ocak-Haziran döneminde Bütçe 46 milyar TL açık vermiş, geçen yılki açığın % 83 üzerine çıkarak rekor kırmıştır.

 - Geçen yıl aynı dönemde 1.8 milyar TL faiz dışı fazla varken, bu yıl faiz dışı bütçe açığı da 12.3 milyar TL’ ye ulaşarak yeni bir rekora imza atmıştır.

 - Ülkemizin başına bela olan kötü yönetimin en kötü huylarından biri olan Bütçe disiplinsizliği, maalesef kısa dönemde bize, enflasyon, yani hayat pahalılığı ve yüksek faiz olarak geri dönecektir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler