Kale’den yeni fabrika

Kale grubu, Balıkesir’e kurduğu fabrika ile ilk etapta 150 kişiye istihdam sağlayacak. Zeynep Bodur Okyay, Balıkesir’in, ‘ana yurdu’ olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 26.07.2018 - 22:14
Abone Ol google-news

Kale Grubu’nun yapı kimyasalları sektöründeki şirketi Kalekim, Balıkesir’e 35 milyon lira yatırımla 7’nci fabrikasını kurdu. İlk aşamada 150 kişiye istihdam sağlanırken fabrikadan yıllık ciro beklentisi 100 milyon TL oldu.

Fabrikanın açılışında konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kalekim’i seri yatırımlarla bölgesel bir güç haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Balıkesir’in “ana  yurdu” olduğunu anlatan Okyay, “Rahmetli dedem Mehmet Şeref Eğinlioğlu, bir Balıkesir sevdalısıydı. ‘Koca Çınar’ lakabıyla anılan dedem, kentin ilk sanayicilerinden ve Balıkesir Sanayi Odası’nın kurucu başkanıydı. Rahmetli babam Balıkesir’de okudu, annem burada büyüdü. Bu Kalekim fabrikasının gönül dünyamızdaki yeri gerçekten çok farklı” dedi. Kalekim ile yurtiçinde 7 ilde 7 fabrikaya, 500 çalışana, yaklaşık 700 bin ton satışa ve yaklaşık 400 milyon lira ciroya ulaştıklarını aktaran Okyay, emek yoğun işten otomasyon ve teknoloji yoğun üretime geçtiklerini söyledi.

Cezayir’e yatırım

Üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sırada yer alan Kalekim, ürünlerini 70 ülkeye ihraç ediyor. Kalekim 2.5 milyon dolar yatırımla Cezayir’e fabrika vuracak. Zeynep Bodur Okyay, Cezayir’de yerel bir ortakla anlaştıklarını sıfırdan bir yatırım yapacaklarını fabrika binasının hazır olduğunu anlattı. Boya alanında Cezayir’in en güçlü oldukları pazarlardan biri olduğunu anlatan Okyay, bu ülkeye 2 milyon dolarlık ihracatlarının bulunduğunu ancak Cezayir’in uyguladığı vergiler nedeniyle yatırım kararı aldıklarını vurguladı.

Boya markası Bi’Boya oldu

Okyay, “Kalekim, hızla küresel bir marka olma yolunda ilerliyor. Şimdi, yapı kimyasallarının her dalında üretim yapacak bu fabrika ile güçlü olduğumuz alanlardan olan boya üretimini bir merkeze toplayıp büyüterek yeni bir faza geçmiş bulunuyoruz.


Bu fabrikada konsolide ettiğimiz boya üretimimizi yeni boya markamız Bi’Boya adı altında yeni bir soluk ve iş modeli ile büyüteceğiz” diye konuştu.


Kale Grubu’nun yapı ürünleri ile savunma ve havacılık grubu olmak üzere iki ana eksende büyüdüğünü belirten Okyay, “Her biri kendi alanında lider 17 şirketimiz ve 5 bini aşkın çalışanımızla yola devam ediyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler