Her şey dahil ama yine de çay içiyoruz

Ela Quality’in Genel Müdürü Gezgin’e göre, Rus turist geldiğinde votka, Alman turist geldiğinde bira ve Türk turist geldiğinde çay tüketimi artıyor.

Yayınlanma: 30.07.2018 - 23:26
Abone Ol google-news

Antalya’da 11 yıldır faaliyet gösteren Ela Quality Resort Belek Otel’in Genel Müdürü Ufuk Gezgin’e göre, otellerde konaklama süreleri kısaldı. 11 gün kalan Ruslar şimdi 8.6 gün kalıyor. Yerli turist en fazla 5 gece konaklıyor.

Herşey dahil konnaptte hizmet verdiklerini, Rus turist geldiğinde votka, Alman turist gelidğinde bira ve Türk turist geldiğinde ise en fazla çay tüketiminin artığını vurgulayan Gezgin, turistlerin davranışlarıyla ilgili, “Karpuz Rusya’da, ananas Türkiye’de pahalı oldğuu için Türklerin ananas tüketimi Ruslar’ın karpuz tercihi artıyor. Alman turistler akşam mutlaka şarap içiyor. Türkler’de içki tüketimi son dönemlerde düştü. Batı Avrupalılar daha sakin yaşıyor. Yemeği 2 saate yayıyor. Türkler turistte bir hep bir telaş var” bilgisini paylaştı.Turizmde yaraların tamamen sarılmadığını dile getiren Ufuk Gezgin şu bilgileri paylaştı:

-Krizden dersler çıkardık. Tek bir pazara bağlılıktan kurtulduk, farklı pazarlara yönelik farklı ürünler ve stratejiler geliştirdik.

-Ülke imajı ve güven yabancı yatırımcıların gelmesini engelliyor. Türkiye markasını iyi anlatmalıyız. Bunun bireysel stratejilerle değil devlet tarafından tek bir elden yapılması gerekiyor.

-Ziyaretçi sayısında kriz öncesine döndük ama kaynak ülke konusunda daha ulaşamadık. Rus turist geri döndü ama hâlâ Alman, Hollanda ve Belçikalı turisti çekemedik.
Doktor ve itfaiyeci çocuklar

Doktor ve itfaiyeci çocuklar

Ela Quality Resort Belek’te, çocuklu turistlere hizmet vermek için eğlence ve eğitimi buluşturan ‘Q City’ bölümü oluşturuldu. Q City’de uzman hocalar eşliğinde itfaiye istasyonunda yangın anında yapılması gerekenleri öğrenen minik itfaiyeciler, diş kliniğinde ise diş sağlığı hakkında bilgileniyor. Doktorda güneş çarpması gibi vakaları ve yapılması gerekenleri öğrenen minik doktorlar, moda evinde kendi seçtikleri kıyafetlerle mini bir defile yapıyor.

Direkt uçuş şart

Antalya’nın Türk turizminin başkenti olduğunu belirten Ufuk Gezgin, “Belek ağırlıklı olarak üst segment turistlerin tercih ettiği bir bölge. Ancak bu insanlar Antalya’ya gelebilmek için İstanbul üzerinden aktarmalı uçmak zorunda. THY’nin en azından Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere gibi turistlerin yoğun geldiği ülkelerden Antalya’ya direkt uçuşlara başlaması gerekiyor” dedi.


Antalya’da rekor


Öte yandan Antalya’ya 29 Temmuz itibariyle yıl başından bu yana kente gelen turist sayısı 6 milyon 853 bin 898 oldu. Bu rakamla kentte tüm zamanların rekoru kırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler