Dünyada üretilen sebze meyvenin yüzde 46’sının sofraya ulaşmıyor
Her yıl üretilen 4 milyar tonluk gıdanın sadece 2.7 milyar tonunun tüketilirken, 1.3 milyar tonluk gıda çöpe gidiyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu rakam, 2.5 milyardan fazla insanı doyurmaya yetecek kadar çok. Ancak 815 milyon insan açlık çekiyor. Açlık sorununu çözmek için israf önlenmeli. 2050 yılına kadar gıda tüketimi en az 1.6 milyar ton artacak. Bunun yarısı israfın azaltılmasıyla karşılanabilir” dedi.
Küresel düzeyde tarımın kişi başına 4 bin 600 kalorilik üretim yaptığını vurgulayan Bayraktar, dünyada üretilen sebze meyvenin yüzde 46’sının sofraya ulaşmadığını bildirdi.
En Çok Okunan Haberler
- Depremden bir saat önce '6-7.2 arası' diyerek uyarmıştı
- Cinsel açıdan en uyumlu 4 burç
- Erdoğan ‘Kent Lokantası’na inanmadı
- Saldırı sonrası İran'dan ilk açıklama
- AKP'de 'Rolex' kazası: Paylaştı, sildi
- AFAD: 231 ihbar geldi
- 'Ben artık Fenerbahçeli değilim'
- Karaköy sahiline havuz!
- 'Bu akşam geç geleceğim eve'
- ‘Artık şatafata son!’