Dolar patladı: Gözler bu üç isimde

ABD ile Rahip Brunson krizinin ardından döviz adeta uçtu. Avro 6 liraya dayanırken dolar bugün 5.20 sınırını zorladı. Dolardaki artış 3 ismi akıllara getirdi: Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, Melih Gökçek ve AKP'ye yakın ekonomi uzmanı Necmettin Batırel... Bakın neler söylemiş ve yazmışlardı.

Yayınlanma: 06.08.2018 - 16:15
Abone Ol google-news

ABD ile yaşanan Rahip Brunson krizi ve ABD'nin Türkiye'ye yaptırım kararının ardından dolar ve Avro tam anlamıyla uçuşa geçti. Serbest piyasada Avro 6 liraya dayanırken dolar 5.20 sınırını zorladı. Dolardaki hareketlilik akıllara, daha önce dolar kuru hakkındaki iddialı çıkışları ile dikkat çeken üç ismi getirdi... Canlı yayında "10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet!" şeklindeki  dolar yorumu ile alay konusu olan  AKP'li ekonomi yazarı Necmettin Batırel, "Dolar 5 lira olacak diyenler özür dilesin" sözleri ile hatırlanan Yiğit Bulut ve  24 Haziran'dan sonra piyasaya 30 milyar dolar sürmekten bahseden Melih Gökçek...

İşte hafızalara kazınan sözleriyle bu 3 isim;

Tarih 12 Ocak 2017

Dövizdeki hareketlilik sürerken CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında AKP'ye yakın ekonomist gazeteci Necmettin Batırel'in dolar yorumu sosyal medyada gündem olmuştu.

"10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet!"

Doların piyasadaki yükselişinin önlemesi konusunda öneride bulunan Necmettin Batırel, "10 milyar dolar şakkadak satarım. Şaşırır millet! Hiç beklemedik bir hareket... Niye satıyor nasıl satıyor? 'Hani rezervi düşüktü' filan derler? 'Demek ki rezervleri varmış' diyecekler normal şartlarda. Dolar mutkala düşecek... Ama biraz yavaş düşürecekler. Ardından bir 10 milyar daha satarım! 20... Yetmedi bir 10 daha satarım biter olay. " ifadelerini kullandı.

Daha önce de ‘Dolar yakında düşecek, buradan vatandaşlara sesleniyorum, ellerinde ne kadar dolar varsa bozdursunlar’ diyen Batırel'in önerisi sosyal medyada ti'ye alındı.

 İşte o programdan ilgili bölüm;

<video:659056>

"Kurlardaki artış artık rahatsız edici boyutta değil"

Tarih: 31.07.2018

Yine Necmettin Batırel kendi adına açılan internet sitesinde yaptığı yorumda "Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacminin artması, ABD ile gerilimin azalması ve Merkez Bankasının enflasyon raporunda yer alacak pozitif değerlendirmeler doları 4.80 TL’ye indirebilir. Burada tutunamazsa 4.75 TL'ye doğru geri çekilme kademeli şekilde devam edebilir görüşü hâkim.  Geçen hafta 1.1 milyar dolar satın alan yerli yatırımcılar bu defa satıcı konumunda.. Kurlardaki artış artık rahatsız edici boyutta değil." ifadelerini kullandı.

Kurdaki artış rahatsız edici değil dedi 4 gün sonra çark etti: Brunson'u sınır dışı edin... Kovun gitsin

Tarih: 04.08.2018

Merkez Bankası artık faiz arttırarak tansiyonu dü-şü-re-mez. Ne kadar haklı olursak olalım. Ülkenin huzurunu kaçıran bu papazdan derhal kurtulmalıyız. Amerikalıların bir atasözü var: “Haklı olarak ölmek istemiyorum” derler. Bu söz sanki bizim için söylenmiş.. Bir anda ülkenin en büyük problemi olan bu adamı en kısa sürede sınır dışı etmeliyiz. Kovun gitsin!

Yiğit Bulut: Doar 5 lira olacak diyenler çıkın bu milletten özür dileyin

Tarih: 31 mayıs 2017

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut TGRT haberde çıktığı programda "dolar 5 lira olacak diyenler çıkın bu milletten özür dileyin" demiş, gazeteci ve ekonomistlere ağır ifadeler kullanmıştı.

"Dolar 3.54-3.54 bandına girecek, burayı test edecek. 3.90'ın üzerinde bu millete dolar aldıran nokta nokta nokta... Orayı söylemicem.lar Neredesiniz? Çıkın bu milletten özür dileyin... 3.50, 3.60, 3.70'te ekranları kırdık hatırlarsanız sakın bulaşmayın diye, bu kur geri dönecek diye. O günlerde tweet atanlar, yazı yazanlar adamsanız çıkın bir özür dileyin. Bunlara alıp yap diyen bankaların araştırma departmanları, o ekonomi kanallarının çok bilenleri, neredesiniz, çıkın bu milletten özür dileyin" <video:1047684>

 Ve Melih Gökçek...

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık gündem olan AKP'li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 24 Haziran genel seçimleri öncesi yaptığı paylaşımda "24 HAZİRANDAN SONRA PİYASAYA 30 MİLYAR DOLAR POMPALAYINCA SEYREYLEYİN GÜMBÜRTÜYÜ.
DOLAR TEPETAKLAK DÜŞECEK İNŞAALLAH..." ifadelerini kullanmıştı.

İşte Melih Gökçek'in o paylaşımları;

Dolar bugün serbest piyasada 5.20'yi görünce akıllara da bu üç isim geldi. Ancak üçü de ortalıkta görünmemeyi tercih etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler