CHP'li Böke: Ülkeyi el ele ekonomik krize sürüklüyorlar

CHP'li siyasetçi ve ekonomist Selin Sayek Böke, Türk Lirası'nın dolar karşısında sürekli olarak değer kaybetmesine ve dövüz kurlarındaki dalgalanmaya dikkat çekerek ülkenin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu dile getirdi.

Yayınlanma: 06.08.2018 - 21:54
Abone Ol google-news

CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla döviz fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek ülkenin ekonomik krizin eşiğinde olduğunu dile getirdi. Dolardaki ve eurodaki dalgalanmayı Başkanlık rejimine bağlayan Böke'nin açıklamaları şöyle:


"1-Döviz 5,28! Kurumsal yapı çökünce fiyatlar da çöküyor. Merkez Bankası’nın yan yol politikalarla siyasetçi memnun etme gayretkeşliği ve siyasi baskının maliyetini halk ve toplumun yok sayılan yüzde 99’u ödüyoruz!

2-Başkanlık rejimi ve onların koruyup kolladığı rantçı talancılar ülkeyi elele ekonomik krize sürüklüyor koşar adım!

3-Maliyeti ne derseniz işte burada: TL’de bu sene yaşanan yüzde 40 değer kaybının enflasyona etkisi 6 puan! Önümüzdeki 12 ayda ödememiz gereken dış borç sırf bu seneki TL kaybından dolayı 275 milyar TL daha pahalı!

4-Borçlu şirketlerimizin kaybını yazmadan yaşıyoruz. Etrafımızdaki tüm KOBİler ya işten çıkartmalara ya da tamamen tasfiyeye başladı. Yeniden yapılandırma peşinde koşan büyüklerde çalışanlar topun ağzında.

5-Vergiyle, zamla, ücret kısıntısıyla, halka acı reçete yüklenmesine izin vermemeliyiz! Bu çöküşün siyasi ve ekonomik sorumlulularının bu yükü yüklenmesini sağlamalıyız. İhtiyaç vergiyse bu düzenin ortağı rantçı sermaye yükü üstlenmeli! Bu düzende yok sayılan çalışanlar değil!"

 

Dolar akşam saatlerinde üst üste rekor seviyeye gelerek 5,28 TL'yi gördü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler