Tekstilci, iç pazarda daralma bekliyor

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Yüksek kur ihracatımızı pozitif etkiliyor ancak iç piyasada işlerimizi zorlaştırıyor. Daralma bekliyoruz” dedi.

Yayınlanma: 08.08.2018 - 00:14
Abone Ol google-news

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, “Yüksek kur ihracatımızı pozitif etkiliyor ancak iç piyasada işlerimizi zorlaştırıyor. Daralma bekliyoruz” dedi. Tekstilciler olarak dalgalı ve yüksek kura göre pozisyon almaya çalıştıklarını belirten Öksüz, “Bu bizim için öngörülemeyen bir durum yaratıyor. Memnun değiliz. Ancak yine de en az etkilenen sektör, tekstil sektörü. Çünkü daha fazla ihracata yönelerek ve ihracat pazarlarımızı genişleterek kurun yarattığı tahribatı tolere edebiliyoruz” diye konuştu.

Öksüz, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından elektrik üretim santrallarının kullandığı gazın fiyatına yapılan yüzde 49 zammın da tekstil sektörü tarafından beklenmedik bir zam olduğunu dile getirdi. Öksüz, enerjide yaşanan bu zammın, sektörün toplam maliyetlerini yüzde 3 ila 5 oranında artıracağını, bunun da nihai ürünün fiyatlarını yukarı çekeceğinin sinyalini verdi.
Diğer yandan, tekstil sektörünün son 12 ayda 200’den fazla ülkeye 10.6 milyar dolarlık ihracat yaptığını aktaran Öksüz, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.3’lük artış yakalandığına vurgu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler