Yatırımlarda rota Batı'ya çevrildi

Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Türkiye’de çok belirsizlik olduğunu söyleyerek yatırımlarda yönlerini Batı’ya döndüklerine işaret etti.

Yayınlanma: 08.08.2018 - 22:26
Abone Ol google-news

 

Eğitim, inşaat, turizm, enerji sağlık ve gıdada 50 yılı aşkın tecrübesi olan Okan Holding, yatırımlarda yüzünü dışarıya döndü.

Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, ABD Miami’de 300 milyon dolar yatırımla Okan Tower’ın inşaatına başladıklarını, 70 katlı projeden yaklaşık 40 daireyi sattıklarını projenin dört yıl sonra hayata geçeceğini söyledi.
Karşılıklı yatırımlar olsa ülkeler arasındaki sorunların çok daha hızlı çözüleceğine işaret eden Okan,

“Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerginlik şu anda bizi etkilemedi. Hollanda ile ilişkilerin hızlı düzelmesinde karşılıklı yatırımların da etkisi var. Yatırım projeleri çoğalırsa bu ilişkiler de daha hızlı çözülür. Türkiye’de şu anda belirsizlik var, hukuk ve finans konusunda adımların atılması gerekiyor” ifadesini kullandı. En sıkıntılı dönemde bile Türkiye’de sağlık alanında 100 milyon dolarlık sağlık yatırımı yaptıklarını dile getiren Okan, “Türkiye’nin sorunları var ama umutsuz da olmamak gerekiyor. Sorunlar çözülürse Türkiye’nin önü açık” dedi.

5 bin kontejan

Şu anda faaliyet gösterdikleri iş kolları arasında en zor ancak en keyifli sektörün eğitim olduğunu vurgulayan Bekir Okan, 85 öğrenci ile başladıkları üniversite eğitiminde 26 bin öğrenciye ulaştıklarını anlattı. Okan Üniversitesi’nde bu yıl 5 bin kontejanlarının bulunduğunu minimum 4 bin öğrenci alacaklarını en fazla tercih edilen bölümlerin ise sağlık, gastronomi, psikoloji ve hukuk şeklinde sıralandığını ifade etti. İngilizce öğrenmenin Türkiye’nin temel sorunu olduğunu, bu sorunun çözülmesi gerektiğini kaydeden Okan, “Biz üniversitemizde İngilizce’nin yanı sıra Arapça, Çince ve Rusça’yı da öğretiyoruz. Üniversitemizden şimdiye kadar 25-26 bin kişi mezun oldu. Mezunların yüzde 85’e yakını işe yerleşiyor” diye konuştu.   

Okan’dan eğitime  400 milyon dolar

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, şu ana kadar eğitim alanına 300-400 milyon dolar yatırım yaptıklarını kaydetti. Okan, gelecek eylül ayında 1550 kişilik çok amaçlı bir konferans salonuna, 4 katlı bir kütüphaneye ve sergi salonuna, fuaye ve kokteyl alanlarına ev sahipliği yapan Bekir Okan Sanat, Kültür ve Kongre Merkezi açacaklarını söyledi.

Okan, “Toplam 25 milyon dolara mal olan merkez, İstanbul’un en büyük ikinci sanat merkezi olarak hizmet verecek. Merkez, üniversite etkinliklerinin yanı sıra kongre, tiyatro, konser gibi organizasyonlar için de dışarıdan kullanıma açık olacak” dedi. Okan, üniversite ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

-Üniversitemizin sloganı “İş Yaşamına En Yakın Üniversite”. Bu nedenle kuruluşumuzdan itibaren mütevelli heyetimizde iş insanları yer aldı. Birinci sınıftan itibaren öğrencilerimizi iş yaşamına hazırlayıp, uygulamaya dönük çalışmalarımızla teori ve pratiği bir araya getiriyoruz.

-Kariyer Merkezimizin sunduğu staj imkânlarının yanı sıra uyguladığımız İşyeri Destekli Eğitim ile öğrencilerimiz lisans eğitimi sırasında bir iş yerinde çalışıyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler