Kripto para piyasası çöküşte

Bir dönem yaptığı hızlı yükselişle yatırımcıların büyük ilgisini çeken kripto para piyasası son dönemde büyük bir çöküş yaşıyor.

Yayınlanma: 09.08.2018 - 04:33
Abone Ol google-news

Kripto paraların öncüsü olan Bitcoin, bir dönem 20 bin doların üzerini görmüşken son günlerde 6.300 dolar seviyelerinde.

Son 24 saat içinde yüzde 10'a yakın düşüş gören Bitcoin, son bir hafta'da ise yüzde 17 dolayında değer kaybetti.  Londra Block Exchange analistleri, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dünkü açıklamasının bu düşüşü tetiklediği görüşünde.

SEC'in tarihteki ilk Bitcoin ETF ürününü onaylaması bekleniyordu, ancak kurum VanEck SolidX Bitcoin Trust’a ait Bitcoin hisselerinin platformda listelenmesine yönelik başvuruyla ilgili kararı 30 Eylül tarihine kadar erteledi. Bu listeleme gerçekleştiği taktirde, birçok kişinin kripto paralara kolayca erişmesini sağlayacaktı.


Londra merkezli finans kuruluşu FXPro ise kripto para piyasasının son iki hafta içinde 300 milyar dolar büyüklükten 250 milyar dolara düşerek yüzde 20 değer kaybettiğini açıkladı. Bitcoin için analistler boğa trendiyle yükseliş beklediklerini söylerken, yine de alım satım yapanları temkinli olmaya davet ediyor.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler