Fındıkta verim düşüyor

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsi Akın’ın katılımıyla 5 yıldan beri uygulanan Değerli Tarım Projesi kapsamında Ordu’nun Ulubey ilçesine bağlı Fındıklı Mahallesi’nde Nurettin Topcuoğlu’na ait bahçede 2018 ürünü fındığın hasadı ile birlikte bahçe etkinliği düzenlendi.

Yayınlanma: 10.08.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

Türkiye, 700 bin hektarı aşkın bahçe ile dünya fındık üretiminin büyük kısmını elinde bulundurmasına rağmen, dekar başına alınan ortalama verim 70-80 kilolara kadar düştü. Verim kalitesini ortadan kaldırmak için ise girişimler artıyor.

Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Bamsi Akın, fındıkta verimlikle birlikte kaliteye de öncelik verdiklerini belirterek “Bunun için işe bahçeden, yani üreticiden yola çıktık. Kaliteye yüksek fiyat politikamız bu yılda sürecek. Ferrero olarak Türk fındığının en önemli elçisiyiz. Fındığa değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

5 yıldan beri uygulanan Değerli Tarım Projesi kapsamında Ordu’nun Ulubey ilçesine bağlı Fındıklı Mahallesi’nde Nurettin Topcuoğlu’na ait bahçede 2018 ürünü fındığın hasadı ile birlikte bahçe etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan, Akın, geçen yıl başlattıkları kaliteli fındığa yüksek fiyat uygulamasının başarılı olduğunu belirterek “Kaliteli fındık bizim için değerli ve alım garantisi var. Geçen kaliteli fındığa yüzde 20 ila yüzde 30 daha fazla ödeme yaptık, bu yıl da, bu uygulamaya devam edeceğiz” dedi. Akın, 2-3 yıl önce bazı bahçelerde 60-70 kg’a kadar verimi, model bahçeler oluşturarak 300 kg’ın üzerine çıkardıklarını hatırlatarak “5 yıl içinde 19 bin 300 üreticimize yaklaşık 75 bin bahçe ziyareti yaptık” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler