Kur 7 TL'yi gördü

Asya piyasalarının açılışıyla dolar kuru zirve yaptı. Bakan Albayrak ‘Aksiyon planımız var’ dedi.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 00:01
Abone Ol google-news


ABD ile gerilimin dozunun artması dolar / TL’ye yeniden rekor kırdırdı. Kur Asya piyasalarının açılmasıyla 7.2362’ye çıkarak zirve yaptı. Daha sonra ise bu seviyenin aşağısına indi.

Döviz kurlarındaki son durum şu şekilde:

<haber-dikey:1053650>

'Planlarımız hazır’

Kurdaki yükselişin ardından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır. Yarın sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak amaçlı olarak kurumlarımız gerekli aksiyonları alacak ve bu konuda gerekli duyuruları piyasa ile paylaşacaklar. Paramız doğrudan bir ABD Başkanı tarafından hedef alındı. Döviz hesaplarını TL’ye çevirmek veya el koymak olmaz. Gerekirse mali kural uygularız ” dedi.

<haber-dikey:1053576>


Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon Valiliği’nin yemeğinde sanayicilere yönelik olarak yaptığı "Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle bilesiniz" açıklaması “dolara müdahale” iddiaları da beraberinde getirmişti.

Gelişmeler üzerinde Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar’a bir açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Tüm önlem ve aksiyon planlarımız hazır. Pazartesi sabahından itibaren piyasaları rahatlatacak adımlar atılacak" dedi.
Albayrak’ın açıklamasının hemen ardından Cumhurbaşkanlığı da hesaplardaki mevduatlara el konulacağı iddiasını yalanladı.
Kur 7 TL civarında dalgalanıyor.

<haber-yatay:1053733>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler