MASAK'tan 'dolar' incelemesi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), özellikle sosyal medyada yer alan 'Dövizlerin devlet eliyle TL'ye çevrilmesi' ve 'Dolar kurunun sabitlenmesi' haberlerinin yalan olduğu ve ilgili kişi ve kuruluşlar hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

Yayınlanma: 13.08.2018 - 05:25
Abone Ol google-news

 Sosyal medyada dolaşan 'Dövizlerin devlet eliyle TL'ye çevrilmesi' ve 'Dolar kurunun sabitlenmesi' iddialarının yalan haber olduğu ve bu tarz haberleri yayan kişi ve kuruluşlar hakkında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), inceleme başlattı.

<haber-dikey:1053890,1053665>

Hazine ve Maliye Bakanlığı Basın Müşaviri Mehmet Ali Berber'in paylaşımında "Kişi ve özel şirketlere ait hesaplarda bulunan 'Dövizlerin devlet eliyle TL’ye çevrilmesi' serbest piyasanın yapı taşlarından olan dalgalı kur sisteminden vazgeçilip 'Dolar kurunun sabitlenmesi' gibi yalan haber yayan kişi, kuruluşlar hakkında MASAK inceleme başlattı" ifadeleri yer aldı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekonomiyle ilgili manipülatif haber yapanlarla ilgili inceleme başlattı.

<haber-yatay:1053576,1053740>

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Mevduatlara el konulmayacak. Hesaplardaki dövizler TL’ye döndürülmeyecek. Ama bu dedikoduları ve yalanları ortaya atanlarla hukuki mücadele sonuna kadar yürütülecek. Yasal işlem başlatılacak.'' açıklamasında bulunmuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler