Cemaatin bankasına gümrük vergisi darbesi

Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan sonra, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Asya Katılım Bankası (Bank Asya) ile gümrük vergilerinin tahsilatına dair protokolün sonlandırıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 13.08.2014 - 16:10
Abone Ol google-news

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Asya Katılım Bankası ile yapılmış olan gümrük vergilerinin tahsilatına ilişkin protokolün sonlandırılması uygun görülmüş ve bu durum bankaya 12 Ağustos'ta bildirilmiştir. Fesih işlemi 12 Eylül'de yürürlüğe girecektir" denildi.

Borsa İstanbul da KAP'a yaptığı açıklamada, Banka Asya paylarının, Hisse Senetleri (Pay) Piyasası Yönetmeliği'nin 25/a maddesi uyarınca kapatıldığını duyurdu ancak payların ne zaman işleme açılacağı konusunda ise bir bilgi vermedi.

Borsa İstanbul açıklamasında, payların işlem sırasının geçici olarak kapalı kalma sürecinin devam etmesinin nedenleri şöyle açıklandı:

"Bank Asya'nın 8 Ağustos'ta KAP'a yaptığı 'Bank Asya, Katar Islamic Bank ile münhasırlık anlaşmasını feshetti' isimli açıklamada 'Yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen' cümlesi mevcut durumda yaşanan belirsizliği tamamen ortadan kaldırmamıştır. Yatırımcıların algısında şirketin ortaklık yapısının ve yönetiminin değişimine ilişkin oluşabilecek muğlaklık sağlıklı fiyat oluşumunu zedeleyebilecektir. Bu gibi haberlerin her ortaya çıkışında ilgili pay senedinde şirketin durumuna ilişkin makul bir iktisadi ve finansal gerekçeyle açıklanamayan dalgalanmalar meydana geldiği gözlenmektedir."

Borsa İstanbul yönetmeliğine göre hisse işlemleri borsa başkanı tarafından en fazla beş gün süreyle durdurulabiliyor. Bunu aşan süreler için borsa yönetim kurulunun kararı gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler