Amerikalılar krizi fırsata çevirdi: THY biletini ucuza alıyorlar

ABD ile Türkiye arasında yaşanan krizin ardından dolarda yaşanan sert yükseliş, kimi ABD'liler için karlı bir alışveriş fırsatına döndü.

Yayınlanma: 15.08.2018 - 15:10
Abone Ol google-news

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı ve Türkiye'nin misillemesi ile tırmanan gerginlik, Türk Lirası'nda 2 hafta içinde yüzde 30'ların üzerinde değer kaybına neden oldu. Ancak her krizde olduğu gibi bu yaşanan krizi de fırsata çevirenler oldu.

<haber-dikey:1056278,1056299>

Dolar ve TL arasındaki kur farkı, Türk Hava Yolları'nın (THY) bilet satış fiyatlarına yansıyınca, ABD'li kimi yolcular Türkiye'ye uçuşlarda uçak biletlerini ABD yerine onilne olarak Türkiye'den yapmaya başladı.

Tyler Wayne isimli ABD'li bir kullanıcı, yaptığı işlemde Los Angelas-İstanbul uçuşu biletini 340 dolar daha ucuza nasıl aldığını şöyle anlattı:

"TL'nin dolara karşı olan düşüşü nedeniyle bir test yapmaya karar verdim.

İlk önce LAX'ten (Los Angeles Havalanından) İstanbul'a aktarmasız bir bilete baktım. Fiyatı 920 dolardı.

İkinci olarak bilgisayarımdan internet tarihimi ve çerezleri sildim. VPN'imi açtım ve lokasyonumu (yerimi) Türkiye seçtim.

Üçüncü olarakta LAX-İstanbul aramamı tekrarladım ve aynı biletin fiyatının 3772 TL, yani yaklaşık 580 dolar olduğunu gördüm. Bu 300 doların üzerinde tasarruf yapmak.

Yani eğer bir yere bilet arıyorsanız ve Türk Havayolları bir seçenek ise bir VPN açın ve yerinizi Türkiye'ye çevirip lira üzerinden satın alın."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler