Der Spiegel: Almanya’dan Türkiye’ye IMF tavsiye edildi

Alman Der Spiegel’e göre Almanya Maliye Bakanı, Albayrak’a IMF’ye başvurmayı önerdi.

Yayınlanma: 18.08.2018 - 22:20
Abone Ol google-news

 

Haftalık Der Spiegel dergisi, Alman hükümetinin Uluslararası Para Fonu’na (IMF) başvurması için Türkiye’yi ikna etmeye çalıştığını öne sürdü. Derginin haberinde, Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Alman mevkîdaşı Olaf Scholz’un Perşembe günü yaptığı telefon görüşmesinde de konunun gündeme geldiği belirtildi. Haberde, Scholz’un telefon görüşmesinde  Türkiye’nin IMF’ye başvurma konusunu bir kez daha gözden geçirmesi yönünde Türk mevkîdaşı Albayrak’ı teşvik etmeye çalıştığı iddia edildi. Buna karşılık Albayrak’ın gelecek hafta Körfez ülkelerini ziyaret ederek mali destek isteyeceğini söylediği aktarıldı.

Albayrak, bu hafta içinde yabancı yatırımcılara yaptığı açıklamada, Türk hükümetinin IMF’ye başvurma gibi bir planının olmadığını, hedeflerinin yabancı yatırımcı çekmek olduğunu vurgulamıştı.
Ancak Maliye Bakanlığı sözcüsü, Scholz ve Albayrak’ın görüşmesinde Türkiye’nin IMF yardım programına başvurması konusunun gündeme gelmediğini belirtti.

Maliye Bakanlığı sözcüsü iki bakanın 21 Eylül’de görüşeceğini de teyit etmedi. Sözcü, “somut bir tarih veremeyeceğini” söyledi. Ankara, iki bakanın bu tarihte görüşme konusunda anlaştığını bildirmişti.
Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çarşamba günü yaptığı telefon görüşmesinde, Erdoğan’ın Berlin ziyareti öncesinde iki ülkenin maliye ve ekonomi bakanlarının biraraya gelmesi konusunda mutabık kaldığını hatırlattı.
Öte yandan, Albayrak, Fransız mevkidaşı Bruno Le Maire de önceki gün telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakanın 27 Ağustos’ta Paris’te bir araya geleceği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler