Google, Amazon’u geçti, Apple’a fark attı!

Akıllı hoparlör kullanımının global hale gelmesi, pazardaki dengelerin değişmesine neden oldu. Geçtiğimiz çeyrekte Google, ilk defa Amazon’un önüne geçmeyi başardı.

Yayınlanma: 21.08.2018 - 22:20
Abone Ol google-news



Büyüme trendi içerisinde olan akıllı hoparlör sektöründe, dengeler değişmeye devam ediyor. 2016 yılı sonrası yakaladığı hızlı ivmeyle teknoloji devlerinin de ilgisini çeken sektör, yavaş yavaş global bir pazar haline geliyor.

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bileceği üzere akıllı hoparlör sektörünün yaratıcı Amazon diyebiliriz. Amazon’un ilk akıllı hoparlörü satışa sunmasından kısa bir süre sonra Google da pazara dahil olmuştu.

Geçtiğimiz yıl ise pazardaki oyuncu sayısı hızlı bir şekilde artmıştı. Apple, Microsoft, Harman, Xiaomi ve daha pek çok teknoloji kökenli firma, akıllı hoparlör sektöründen pay kapmak için kolları sıvamıştı.

Canalys firması tarafından yayınlanan son çeyrek raporuna bakacak olursak, sektörün global hale gelmesi bazı dengeleri de değiştirmiş durumda. Keza son çeyrekte Google’ın geçtiğimiz yıla oranla muazzam bir büyüme içerisinde girdiğini görüyoruz.

Google akıllı hoparlör pazarındaki payını bir yıl içerisinde yüzde 16.9’dan, yüzde 32.3 seviyelerine çıkarmış durumda.

Genel olarak pazarın hakimi konumunda yer alan Amazon ise yüzde 82.3’ten yüzde 24.5’e kadar düşmüş. Geçtiğimiz yıl esamesi okunmayan Alibaba ve Xiaomi gibi isimler de yüzde 17.7 ve yüzde 13.2’lik pay ile ilk 4 içerisinde yer alıyor.

Apple ise yüzde 13.2’lik “diğerleri” diliminde kendine yer bulabilmiş.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler