Gelişmekte olan ekonomiler sallanıyor: Arjantin IMF’ye teslim

Gelişmekte olan ekonomiler sallanıyor. Arjantin pesosunun dün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 21’i aşarken, merkez bankası faiz oranını yüzde 45’ten 60’a çekti. Devlet Başkanı, IMF’den 50 milyar dolarlık krediyi erken serbest bırakmasını istedi

Yayınlanma: 30.08.2018 - 23:30
Abone Ol google-news

Türkiye gibi Arjantin’de de para birimindeki değer kaybı durdurulamıyor. Gelişmekte olan ekonomilerin tümü için alarm veren gelişmeler yaşanıyor. Arjantin pesosunun dün dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 21’i aşarken, merkez bankası şok faiz artışına giderek oranı yüzde 45’ten yüzde 60’a çekti. Devlet Başkanı Mauricio Macri, para birimindeki değer kaybını durdurmak için Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) 50 milyar dolarlık krediyi erken serbest bırakmasını talep etti. IMF Başkanı Christine Lagarde, Arjantin’in talebi üzerine ödemelerin hızla yapılması için çalışmalara başlandığını açıkladı. Lagarde, Arjantin’le olan “finansal programın aşamalarını gözden geçireceklerini” ifade etti. Arjantin 8 Mayıs’ta yardım için IMF’nin kapısını çalmış, IMF haziranda Arjantin’e 50 milyar dolar borç verilmesini öngören 3 yıllık stand-by anlaşmasının resmen onaylanmıştı.

Ülkede enflasyon temmuzda yüzde 31’i aşmıştı. Pesodaki değer kaybı nedeniyle enflasyonun ağustosta daha artması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler