Robotlar aşkına

IFA Berlin, birbirinden farklı ilginç hayatı kolaylaştıran yapay zekalı robot teknolojilerine sahne oluyor.

Yayınlanma: 31.08.2018 - 20:46
Abone Ol google-news

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından IFA Berlin 2018, bu yıl daha rahat bir yaşam için yapay zekâ teknolojileri ile robot istilasına uğradı.

LG’nin IFA 2018 fuarı için oldukça ilginç bir teknoloji ile karşımıza çıktığını belirtelim. Bir süredir üzerinde çalışılan ve SG ROBOTICS firması ile ortaklaşa geliştirilen LG CLOi SuitBot giyilebilir robot teknolojisi sayesinde insanlar yarı robot haline gelebilecek. Bu robot, uzun zaman ayakta kalarak ağır iş yapan çalışanlar için geliştirildi. Robot aynı zamanda felçli kişiler için de yeniden ayağa kalkma imkânı sunabilecekken insanların hareketlerini de daha farklı yapabilmelerine olanak sağlayacak. Yani bir ürün kaldırırken ayaklarınıza daha fazla güç veriliyor. Rahat bir şekilde giyenin üstüne oturması ve doğal hareket eden eklemleri sayesinde CLOi SuitBot, yürürken, ayakta dururken ya da çalışırken belden aşağısının çok daha rahat ve doğal hareket etmesini sağlıyor. SuitBot’lar taşıyıcı ve temizleyici robotlarla iletişim halinde olabilecek. SuitBot’un ne zaman satışa çıkacağı belli değil.
Bang&Olufsen’in Beoplay E6 adını verdiği kulakiçi kablosuz kulaklığı siz dinlerken kendini şarj ediyor. Kulaklık bu şarj süresiyle 5 saat kullanılabiliyor. E6’nın kulaklıklarını birbirine dokundurduğunuzda ise otomatik olarak kapatabiliyorsunuz. Şarj ederken müzik dinlemeye devam edebileceksiniz ancak oda içerisinde tamamen bağımsız olamayacaksınız. Şarj kulaklığa monte edilse de adaptörü bir USB kabloyla bilgisayara bağlanıyor. Ürünün fiyatı 300 dolar olarak açıklandı.

Yapay zekâlı makine

Bu yıl IFA’ya 28. kez katılan Vestel, BrilliART marka bulaşık makinesi yapay zekâ özelliğiyle dikkat çekiyor. 13 sensör yardımıyla algılama kapasitesi üst seviyeye çıkan makine, kirlilik durumuna karşı yıkama döngüsünü ayarlama, kendisini voltaj dalgalanmalarından koruma, su hattı dalgalanmalarını telafi etme gibi özelliklere sahip. Ön kısımdaki ekran üzerinde yer alan tek tuşla çalışma işlevi de makinenin bir başka özelliği.

Ünlü şef, yeni teknolojiyle israfı azaltacak

Arçelik’in premium markası Grundig, IFA’da, marka elçisi Michelin yıldızlı ünlü şef Massimo Bottura işbirliği ile ‘güç-kalite’, ‘estetik’ ve ‘bilinçli tüketim’den yola çıkarak hazırladığı mutfak aletleri özel serisini tanıttı. Seri 2019’da pazara sunulacak. Sınırlı sayıda üretilen ve üzerinde Bottura’nın imzasını taşıyan mat siyah kaplamaya sahip seride, Ekmek Kızartma Makinesi, Kahve Makinesi, Power Blender, El Blender’ı olmak üzere 5 ürün bulunuyor.

Sahibi olduğu Osteria Franscana restoranı ile Dünyanın En İyi Restoranı 2018 listesinde ikinci kez zirveye yerleşen Massimo Bottura, ilk kez ismini taşıyan özel bir ev aletleri serisi için işbirliği yapıyor.
Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, “Bottura ile yeni teknoloji ve ürünler geliştirmek üzere çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda farklı ürünlerimizi tüketicilerle buluşturacağız” dedi. Massimo Bottura da, “Büyükannemden öğrendiğim en önemli derslerden biri gıdaya saygı duymak ve hiçbir şeyi israf etmemekti. Grundig ile hazırlamaktan mutluluk duyduğum bu özel serideki ürünlerin de evde yemek yaparken israfı azaltmak ve yaratıcılığı artırmak için ilham vermesini umut ediyorum. Yemek yapmak iş değil aşktır” dedi.

Massimo Bottura’nın kurucusu olduğu ve Grundig’in desteklediği “Food for Soul” projesi kapsamında şu ana kadar 45 ton gıda atılmaktan kurtarıldı, açılan aşevlerinde 340 şefin desteğinde 450 bin tabak yemek servis edildi.

Geri dönüşümlü süpürge

Arçelik’in premium markası Grundig, sürdürülebilir bir geleceğe vurgu yaptığı standında, Geri Dönüştürülmüş PET şişe kullanılan Çamaşır Makinesi Kazanından su kaynaklarını koruyan Mikrofiber Filtre Teknolojisine, plastik atıkları azaltan Geri Dönüşümlü Naylondan, Geri Dönüşümlü Elektrik Süpürgesine döngüsel ekonomiye katkı yapan çevre dostu teknolojiler dikkat çekti.

Devrilmeyen paten

ABD’li teknoloji firması Segway-Ninebot elektrikli pateni kullanıcılara sundu. Segway Drift W1 isimli paten, saatte 12 kilometre hıza ulaşabiliyor. Patenin en büyük özelliği aerodinamik tasarımı sayesinde hiçbir şekilde devrilmemesi. 45 dakikada şarj olabilen patenin ağırlığı 7 kilogram, fiyatı ise Türkiye fiyatıyla yaklaşık 2 bin lira.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler