Halkbank'ın kur skandalına muhalefetten art arda tepkiler

Halkbank'ın kur skandalının ardından muhalefet partilerinden peş peşe açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 01.09.2018 - 17:09
Abone Ol google-news

Halkbank'ın sitesindeki döviz kurlarının dün gece saatlerinde hemen hemen yarı yarıya düşmesi muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı açıklamada “Dün gece bu ülkede bankacılık sisteminin itibarını ve güvenini sarsacak olaylar yaşandı. Bankacılık bir itibar sistemidir ve güven temelleri üzerine oturur. Gece yaşananlar ‘hata’ diye basitçe geçiştirilemez. Burası çadır devleti değil. Hükümet derhal kapsamlı bir açıklama yapmalı ve dün gece yaşananları saniye saniye açıklamalıdır. Eğer kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmazlarsa bankacılık sistemimizde güvensizlik ortamı başlar ve bunun çok ciddi sonuçları olur.” dedi.

 

<haber-yatay:1070539,1069987,1070157,1070308>

 

İYİ PARTİ:HALKBANK'IN AÇIKLAMASINI YETERLİ BULMUYORUZ

İYİ Parti'den de skandal olaya ilişkin yazılı açıklama geldi.

İYİ Parti'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Halk Bankası internet bankacılığı sisteminde dolar kuru olarak, 3.80 TL üzerinden yapılan döviz işlemleri ile ilgili bankanın paylaştığı, "3. parti yazılım ve operasyon hatası" ifadelerini yeterli bulmuyoruz. Halkbank İç Denetim Müdürlüğü, Risk Yönetimi Müdürlüğü ve Teftiş Kurulu'nun acilen göreve çağrılarak sonuçların kamuoyu ile paylaşılmasını talep ediyoruz.İktidarın bozulan ekonomiye karşı sürekli olarak vatandaşımıza fedakarlık çağrısı yaptığı ortamda, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir elektronik skandala imza atarak vatandaşların birikimlerini çarçur edenlerin peşinde olacağımızı ve soru işaretleri giderilene dek konunun takipçisi olacağımızı Türk kamuoyuna duyuruyoruz" 

HDP'DEN AÇIKLAMA

Diyarbakır’da 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli konuşmasında Halkbank'a ilişkin açıklamada bulundu.

Temelli, "Halkı nasıl soyduklarının teşhiri Saray’da oturuyor. Halkın kaynaklarını çarçur edenlerin yakasına yapışacağız. Halkbank diyor ki “hatalı işlem yaptık” geceyarısı ucuz döviz satmışla. Bu hile ile kim zenginleşti, ucuz dövizi alıp iki katına satanlar kim?" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler