Evler artık daha da zekileşiyor

Yeni teknolojiler sayesinde ev içindeki cihazlar birer kişisel asistana dönüşüyor

Yayınlanma: 01.09.2018 - 21:28
Abone Ol google-news

 

Yeni teknolojiler sayesinde evlerde kullanılan ürünler ev sahibi için adeta hayatı kolaylaştırıyor. İzleyeceğiniz filmin seçiminden, buzdolabındaki ürünün raf ömrüne kadar her şeye sizin yerinize yapay zekâlı ürünler karar veriyor.

Bu yıl Berlin’deki tüketici elektroniği fuarında tanıtılan hemen her üründe yapay zekâ kullanılmış durumda.

Teknolojik gelişmeler, modern yaşam biçimlerini ve insanların ev hayatı ile ilgili beklentilerini şekillendirmeye devam ediyor. Bir yandan ev içerisinde mutfağın önemi artarken, mutfak içerisindeki beyaz eşyaların da birer akıllı kişisel asistana dönüştüğü görülüyor.
Kişiye özel hizmet

Samsung IFA’daki Yapay Zekâ ve Nesnelerin İnterneti gibi gelişmiş yeteneklerle donatılmış ürünleriyle öne çıktı. Büyük dokunmatik ekranı kontrol paneli olarak kullanan Family Hub, buzdolabıyla, üçüncü parti cihazlar da dahil olmak üzere tüm bağlı cihazları kolayca yönetebiliyor. Kullanıcılar Bixby ve Ses Tanıma sayesinde ihtiyaç duydukları kişiye özel bilgilere anında erişirken Family Hub’ın Yemek Planlayıcısı kullanıcıların kişisel beğeni, alışkanlık ve ihtiyaçlarına en uygun yemek tarifi önerileriyle yemek planlarını kolayca yapabiliyor.

Samsung’un Dual Cook Flex fırını ise, yemek pişirme kılavuzu sayesinde tüketiciler yemek içeriğine ve pişirme türüne göre hangi fırın programının kullanılması gerektiği konusunda öneriler alabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler