Akla yatmayan veri

CHP’li Erdoğdu, "TÜFE’nin yüzde 20’yi aşmasını bayram engelledi" dedi.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

Enflasyon rakamlarını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, TÜİK’in açıkladığı rakamlarla piyasadaki rakamlar arasında büyük fark olduğunu belirterek, “TÜİK’in TÜFE açıklaması zamları yansıtmıyor. TÜFE’nin yüzde 20’yi aşmasını bayram tatili engelledi” diye konuştu.
Erdoğdu, gıda ve alkolsüz içecekler grubundaki aylık fiyat artışının TÜİK tarafından onbinde 6 olarak açıklanmasının da ‘akla yatmayan’ veri olduğunu ifade ederek, “Oysa, en az TÜİK kadar bilimsel bir yöntemle TÜRK-İŞ tarafından hesaplanan ve açıklanan bir başka veriye göre, 4 kişilik ailenin açlık sınırı Temmuz 2018’de bin 738 TL iken Ağustos 2018’de bin 812 TL’ye yükseldi. Yani, artış miktarı 74 TL ve artış oranı yüzde 4.25. Temel gıda maddelerini içeren açlık sınırı hesaplamasında artışın yüzde 4.25’i bulduğu bir ortamda onbinde 6, aylık gıda enflasyonundan bahsetmek abesle iştigaldir” dedi.
Erdoğdu, “Enflasyon oranının düşük göstermek milyonlarca insanın rızkından çalmak demektir. Özellikle yüksek enflasyon rakamlarını makyajlayarak hükümete yaranmaya çalışan TÜİK’i enflasyon rakamları konusunda uyarıyoruz. İstatistiklerde yapılacak usulsüzlüklerin faturası ağır olur” ifadesini kullandı.

TÜİK açıklasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Ağustosta, bir ay önceye göre, gıda ve alkolsüz içecek fiyatları yüzde 0.06 artmış. TÜİK derhal bu fiyatları hangi marketlerden aldığını açıklasın. Vatandaşlarımız da o marketlere gitsin artmayan fiyatlardan ürün alsın. Pazar yeri yangın yeri” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler