Turizm için algı iyileştirilmeli

TÜRKONFED Başkanı Turan: Dijital dönüşüm süreci, vakit kaybetmeden bacasız sanayi turizmde de başlatılmalı.

Yayınlanma: 09.09.2018 - 22:31
Abone Ol google-news

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Orhan Turan, turizmde küresel rekabet için algının iyileştirilmesi ve sektörün rekabet gücünün artırılması gerektiğini söyledi.
TÜRKONFED üyesi Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu çatısı altında yer alan Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği ev sahipliğinde Bodrum’da Türk Turizminde Dönüşüm 4.0 Zirvesi düzenlendi. Zirvede konuşan Turan, algının iyileştirilmesi için şu önerilerde bulundu:

-Türkiye algısı yurtdışında hedef ülkelerdeki kamuoyu davranışları da düşünülerek iletişim ve lobi çalışmalarının, uluslararası ajanslarla işbirliği içinde gerçekleştirilmeli.
Sporcular devreye girsin

-Türkiye’nin marka elçiliği kamuoyuna örnek niteliği haiz sporcular, sinema oyuncuları tarafından yapılmalı.

-Avrupa ülkelerinde ön plana çıkmakta olan ileri yaş turizminde Türkiye’nin bir destinasyon olarak tanımlanması için gerekli yasal, idari, mali ve kurumsal düzenlemeler yapılmalı.

-Turizm Sektörü Ana Planı, sektörün tüm unsurlarını destek mekanizmalarını ve uygulama araçlarını kapsayacak şekilde kamu-özel sektör işbirliğinde reform programının parçası olarak revize edilmeli.

-Tüm yörelerde oteller Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde kış aylarında sertifika veren kurumlar haline getirilmeli. Eğitime verilen desteklerden faydalanılmalı.

Kişi başına elde edilen gelir düşüyor

Turan, gıda başta olmak üzere 50’den fazla sektörde çarpan etkisi yaratan turizmde bir paradigma değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Katma değeri yüksek, nitelikli ve kaliteli bir turizm sektörü yaratmak; kurumsallaşan, markalaşan, sürdürülebilir bir Turizm 4.0 devrimini başlatmak ve yeni bir hikâye yazmak gerekiyor. Dünyada turist sayısı bakımından 6’ncı durumda olan ülkemizin, turizm gelirlerinde 5 sıra gerileyerek 17. sırada yer almayı hak etmediği inancındayız. Türkiye’yi 2018’in 7 ayında 21 milyon turist ziyaret etmiş. Bu yaşadığımız tüm sıkıntılar göz önüne alındığında çok önemli bir rakam. Ancak kişi başına elde edilen gelirimiz, yılın ilk çeyreğinde 726 dolardan 636 dolara gerilemiş. Yılın sonuna doğru döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar ile 500 dolara düşeceği öngörülüyor” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler