Vakıf Katılım'dan düşük kur için iki farklı açıklama

Halkbank'ın ardından ucuz dolar skandalına Vakıf Katılım Bankası da imza attı. Banka gazetemize yaptığı açıklamada, kur fiyatlarındaki değişime sistem güncellenmesinin neden olduğunu söyledi. Sosyal medya üzerinden yaptıkları ikinci açıklamada ise siber saldırıya uğradıklarını iddia ettiler.

Yayınlanma: 10.09.2018 - 01:15
Abone Ol google-news

 

Halkbank'ın ucuz dolar satmasının ardından Vakıf Katılım Bankası da bir skandala imza attı. Bankanın doları 4.571 liradan alınıp 4.5888 lirandan satıldığı görüldü. Yaşanan skandalı CHP'li Barış Yarkadaş Twitter hesabından duyurdu. 

Vakıf Katılım Bankası'ın sitesine uzun süre erişim sağlanamadı.

<haber-dikey:1069987>

Bankadan ilk açıklama:  Güncelleme hatası

Gazetemize konuşan Vakıf Katılım Bankası yetkilisi yaptığı ilk açıklamada, "00.00 itibari ile güncelleme çalışması oldu. Mobil bankacılık üzerinden herhangi bir satış olmadı.  09.07.2018 saat 17. 25 kapanış  tarihindeki kapanış kuruna aittir. Sitemizin alt yapı çalışması sürüyor" dedi. 

Vakıf Katılım'dan ikinci açıklama: Siber saldırıya uğradık

Vakıf Katılım Bankası sabaha karşı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ise, "10 Eylül 2018 tarihinde Kurumsal web sitemizde bilgilendirme amaçlı yayınlanan döviz kurlarımıza yönelik, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı gösterecek şekilde bir siber saldırı düzenlenmiş, saldırı çok kısa sürede püskürtülmüştür. Bankacılık sistemlerimiz saldırdan olumsuz etkilenmemiş olup, bu sürede gerçekleşen herhang, bir döviz alım-satım işlemi de bulunmamaktadır" denildi. 

Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş skandalla ilgili önemli bir soruyu da gündeme taşıdı. Yarkadaş, "Siber saldırıya uğradık" diyen Vakıf Katılım Bankası'nın suç duyurusunda bulunup bulunmadığını sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler