Mobius: Merkez Bankası'nın faiz artışı çözüm değil

Uluslararası piyasalarda 'yatırım gurusu' olarak tanınan Mobius Capital kurucusu Mark Mobius, Merkez Bankası'nın faiz artışının yatırımcı güvenini artırmayacağını söyledi. Mobius "Çözüm, sadece yabancı değil yerli yatırımcıların da güvenini kazanmaktan geçiyor" dedi.

Yayınlanma: 17.09.2018 - 03:21
Abone Ol google-news

 

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, yatırımcı Mark Mobius Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artışının ekonomiye güveni artırmayacağını söyledi. CNBC’ye verdiği mülakatta faiz artışının çözüm olmadığını belirten ünlü yatırımcı “Çözüm, sadece yabancı değil yerli yatırımcıların da güvenini kazanmaktan geçiyor. Bu da bütçede dengeli politikalar oluşturmaya başlamaktan ve yatırımcıya güven veren adımlar atmaktan geçiyor” dedi.

Mobius, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Arjantin örneğine işaret ederek “Arjantin de faiz artırdı ancak güven oluşmayınca faiz artışının da etkisi olmuyor” ifadelerini kullandı. Arjantin Merkez Bankası, geçen ay para birimi Peso’daki değer kaybının önüne geçmek için politika faizi olan haftalık faizi 1500 baz puan artırarak yüzde 45’ten yüzde 60’a çıkarmış ancak bu adım da pesonun değer kaybının önüne geçememişti.

<haber-yatay:1083944, 1082508, 1081627>


Merkez Bankası eylül toplantısında politika faizini 625 baz puan artırarak yüzde 17,75’ten yüzde 24’e yükseltmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise faiz artışı için “Merkez Bankası faiz artırımını oldukça yüksek gerçekleştirildi. Haydi buyur bağımsızlık. Bağımsızlığın neticesini göreceğiz, şu an şahsen sabır safhamdır” ifadelerini kullanmıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler