Erdoğan'dan ABD'li patronlara: Siyaset başka, ticaret başka

Erdoğan'ın ABD'li iş insanlarıyla yaptığı bir toplantıda yaptığı değerlendirmelerde, "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Gerekli adımları atacağız" dediği belirtildi. Siyasi konuları, ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmadığını da ifade eden Erdoğan, "Sorunlar diplomasi yoluyla çözülürken iş dünyasının işbirliği yapmasını teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 21:25
Abone Ol google-news

<video:1005706>



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li şirketlerin Türkiye temsilcileriyle buluştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen kabul 2,5 saat sürdü.

Toplantıya, bilişimden gıda sektörüne bir çok alanda faaliyet gösteren otuzdan fazla ABD'li şirket yöneticisi katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek. Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek" dedi.

<haber-dikey:1087406>

Erdoğan, iş dünyasından temsilcilere yaptığı konuşmada, ABD'nin yaptırımlarına karşı alınan ticari önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ettiklerini söyledi, "Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacak." dedi.

Erdoğan, konuşmasında serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyeceğini söyledi.

'Gerekli düzenlemeler yapılmaya devam edecek'

Türkiye'nin karşılaştığı sorunların üstesinden gelebilecek güçte olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı, "Türkiye değişen durum ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek." dedi.

Erdoğan, yatırımlara karşı yapılan düzenlemelerin iş dünyasından gelen geri bildirimler dikkate alınarak yapıldığını söyledi.

'Siyasi konular ekonomik konularla karıştırılmasın'

ABD'li şirketlerin Türkiye'deki temsilcilerine, siyasi konuları, ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmadığını da ifade eden Erdoğan, "sorunlar diplomasi yoluyla çözülürken iş dünyasının işbirliği yapmasını teşvik ediyoruz. " diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye ile ABD arasıdaki stratejik ortaklığın yatırımlar ve ticaret ile güçleneceğine inandığını belirtti.

Erdoğan, başta ikinci çeyrekteki 5,2'lik büyüme rakamı ile ekonomideki son gelişmelerin ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ettiğini söyledi.

'Başarı hikayesinin' sırrını anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin son 16 yılda ekonomi, ticaret ve yatırımlarda yazdığı başarı hikayesinin gerisinde yatan sırrın reformlar konusundaki kararlılıkları olduğuna işaret ederek, "Şu hususu dikkatinize getirmekte fayda görüyorum, bizim için reformlar tek seferlik bir uygulama olmadı ve olmayacaktır. Aksine reformları devamlı ve dinamik bir süreç olarak görüyoruz. Değişen şartlara ihtiyaçlara ve sınamalara göre gerekli düzenlemeleri yapmayı sürdüreceğiz. Yatırım ortamını iyileştirmek için yaptığımız düzenlemeleri sizlerden gelen ve geri bildirim önerilerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İktidarda oldukları yaklaşık 16 yıl boyunca ilgili bütün paydaşlarla istişare yapmaya büyük önem verdiklerini söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

'24 Haziran'dan itibaren bir yönetim sistemine geçtik'

"Kapımız size açık olmaya her zaman devam edecektir. Şahsım, bakan arkadaşlarım, danışmanlarım, vesaire. Ülkemizi bürokratik vesayetin cenderesinden kurtarmak için bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleriyle beraber yeni bir yönetim sistemine geçtik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak adlandırdığımız bu yönetim modelinin özü idarede etkinliği, verimliliği ve eş güdümü artırmaktır. Bu modelin en büyük faydası sorumluluk sahiplerine aynı zamanda sözlerini gerçekleştirebilecekleri imkanları ve araçları da vermiş olmasıdır. Sizler Türkiye'nin bölgesindeki onca istikrarsızlığa, çatışmaya ve sıkıntıya rağmen neleri başardığını gayet iyi biliyorsunuz şu an yüzleştiğimiz sıkıntılar da bizim için asla aşılmaz değildir. Göreceksiniz, Türkiye'nin geleceği çok daha aydınlık ve parlak olacaktır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler