Yollara ek ödenek yok

Hükümet, bölünmüş yollara bütçeden ek kaynak aktarımını durdurdu.

Yayınlanma: 22.09.2018 - 22:20
Abone Ol google-news

Hükümetin uzun yıllar seçim kampanyalarında propagandasını yaptığı, kamuoyunda “duble yol” olarak bilinen bölünmüş yollara bütçeden ek kaynak aktarımını durdurdu. Bundan böyle bölünmüş yollar için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bütçeden ek ödenek verilmeyecek.

Bu arada İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na bağlantı metrolarının yapımını da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlendi. Cumhurbaşkanlığı’nın yayımladığı genelge ile 2008’de yayınlanan Başbakanlık genelgesinde değişiklik yapıldı. Mevcut genelgede, yol yapım ve iyileştirme çalışmalarının öncelikle kamu kurum ve kuruluşlarının iş makineleri, malzeme, ekipman ve personeli eliyle gerçekleştirileceği vurgulanıyordu. Eski genelgede, bu çalışmalara ilişkin proje, mühendislik, kontrollük ve eğitim hizmetlerinin, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacağı, bu işler için gerekli ek ödeneğin ise Maliye Bakanlığı tarafından Karayolları Genel Müdürlüğü bütçesine aktarılacağı kaydediliyordu. Dün yayımlanan genelge ile Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Maliye Bakanlığı tarafından bütçeden ek ödenek aktarılması durduruldu. Bundan böyle bu işler için bütçeden Karayolları’na ek ödenek aktarılmayacak.

Sabiha Gökçen'e metro

Dün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul’daki bazı metroların yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildi. Karara göre, Sabiha Gökçen Havalimanı raylı sistem bağlantısının Sabiha Gökçen-Kaynarca Kısmı, Sabiha Gökçen-Kurtköy Kavşağı Kısmı. Altunizade-Sabiha Gökçen Metro Hattı, Söğütlüçeşme-İncirli Metro Hattı’nın yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler