Gözaltına alınan Uyum Market işçileri serbest bırakıldı

Beylikdüzü 5M Migros'ta eylem yapan Uyum Makro işçilerine polis müdahale etti. Sert müdahale edilen 14 işçi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 23.09.2018 - 20:59
Abone Ol google-news

<video:1091408>










Tazminatlarını alamadıkları için direnişte olan Makro ve Uyum Market işçileri, akşam saatlerinde Beylikdüzü Migros'ta oturma eylemi yaptı. 14 işçi polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Makro ve Uyum Marketler'de çalışan ve şirketlerinin satılma sürecinde işten çıkarılan işçiler tazminatlarını alamadıklarını belirterek eyleme başlamış, 4 ay süren direnişin ardından alacaklarının yarısının 20 Eylül'de, kalan alacaklarının da daha sonra ödeneceği açıklanmıştı. Sözlerin tutulmadığını açıklayan işçiler akşam saatlerinde oturma eylemi yaptı. Polisin sert müdahale ettiği 14 işçi gözaltına alındı.

Serbest bırakıldılar

Beylikdüzü Polis Merkezi'nde ifade veren işçiler serbest bırakıldı.

Migros'tan açıklama 

Migros ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, muhatabın kendileri olmadığını belirtti. "Net olarak kamuoyunun bilgisine sunarız ki, buradaki adres yanlıştır. Migros’un bu konuda yapabileceği bir şey olmadığından, mağdurlar hukuki kanallarla doğru adrese gitmedikçe varsa alacaklarını geciktirmektedirler" açıklamasını yapan Migros, 253 Makro/Uyum mağazasının 56’sını, çalışanlar hariç mağaza olarak devraldıklarını belirtti.

İşçilerin kim olduğu, hangi hakları bulunduğu, hak ediş tutarları ile ilgili bilgi sahibi olmadıklarını belirten Migros şunları belirtti:

"Bilmemesi de normaldir, bu kişiler Makro/Uyum firmasında çalışmış veya çalışmaktadırlar. Migros, Makro/Uyum’un söz konusu mağazalarını devralması ile ilgili ödemeleri Makro Market A.Ş.’ye yapmış, Makro Market A.Ş.’nin konkordato süreci içinde olması nedeniyle bakiye ödemeler mahkeme kararı gereği, konkordato masasına yapılmaktadır. Konkordato masası işçi hakları dahil bundan sonra bakiye kalan tüm ödemeleri kendisi tayin etmektedir ve Migros’un burada hiçbir takdir yetkisi bulunmamaktadır"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler